avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt drepturile unei persoane incadrate in grad ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt drepturile unei persoane incadrate in grad de handicap?

Buna ziua! As vrea sa stiu care sunt drepturile unei persoane cu Oligofrenie gr.II, in afara drepturilor banesti pentru persoane cu handicap (234 RON) de care beneficiaza si transport urban si interurban gratuit. Ma intereseaza daca o astfel de persoana, dezorientata temporo-spatial, poate beneficia de asistent personal si/sau alte drepturi banesti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: monik780401 , utilizator 16:47, 24 Aprilie 2012
Nu a fost stabilit prin decizie gradul de handicap si necesitatea de a beneficia de un asistent personal?
Prin decizie a fost specificat doar- deficienta functionala accentuata- grad 2. Este vorba despre o persoana adulta 38 ani care nu a avut niciodata un loc de munca, nu a plecat niciodata singura la cumparaturi, nu poate executa activitati casnice decat la un nivel foarte redus.
Persoanele incadrate in gradul II de handicap nu beneficiaza de asistent personal...aceasta facilitate fiind oferita doar celor incadrati in gradul I de handicap grav.
monik780401 a scris:

Prin decizie a fost specificat doar- deficienta functionala accentuata- grad 2.



Deficienţa funcţională,poate fi:
- uşoară;
- medie;
- accentuată;
- gravă: - cu asistent personal, sau fără asistent personal, sau cu indemnizaţie de însoţitor

In cazul dvs. fiind vorba despre oincadrare in "deficienta accentuata ",si nu grava,nu se va putea beneficia de un asistent personal sau indemnizatie de insotitor.Acesta se acorda doar pt. deficiene grave.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Impozit persoane cu handicap Remus-Ionut Remus-Ionut as dori sa stiu de ce scutiri pot beneficia si mai exact am inteles ca pot beneficia de o scutire la lumina.Mentionez ca am un handicap grav si deja beneficiez ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri ROXANA NEDELEA ROXANA NEDELEA A SOSIT PE NUMELE LUI TATA O POPRIRE PE CONT CA AR AVEA DE PLATA O SUMA - IMPOZIT LA PRIMARIE. EL NU ARE ROL DECAT PE O MASINA SI 50 METRI PATRATI PE CARE ... (vezi toată discuția)