avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Documente cu regim special
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Documente cu regim special

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea:
- politele de asigurare necompletate/ completate sunt sau nu documente cu regim special?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:35, 29 Aprilie 2012
Vedeti Ordinul Nr. 1850 din 14 decembrie 2004 privind registrele si formularele
financiar-contabile*) Anexa 2.
[ link extern ]
Nu le-am vazut mentionate in anexa 2 deci?

Definitia juridica a politei de asigurare:
"(asig.) - Documentul eliberat de asigurator prin care se certifica incheierea unui contract de asigurare. In acest document sunt indicate perioada de plata a primelor, conditiile de asigurare in care s-a incheiat polita si perioada de valabilitate a acesteia."

- Nu stiu sa fie document cu regim special.
- Orice polita de asigurare este asociata unui contract. Deci cele necompletate nu au asociat nici un contract deci nici un beneficiar(corect ? sau nu ?).

TeodoraC81 a scris:

Nu le-am vazut mentionate in anexa 2 deci?

Inseamna ca nu sunt documente cu regim special.:)
Multumesc frumos pt raspunsuri :)

Alte discuții în legătură

Evidenta formularelor tipizate(facturi chitante) mama1 mama1 buna, sunt administrator la o soc. nou infintata si as dori sa stiu cum se ine evidenta formularelor tipizate si deasemenea si a registrului de inventar (care ... (vezi toată discuția)
Dispozitii de plata si chitantele emise de program de facturare flexweb flexweb Buna ziua, am doua problele: 1 Dispozitiile de plata 2- chitantele emise din programul de facturare care emite facturi si chitante. 1 -Am folosit ... (vezi toată discuția)
Arhiva srl cosminghe cosminghe Buna ziua, As dorii sa stiu care este termenul legal obligatoriu pentru pastrarea actelor contabile ale unui SRL de la infiintare. Va ... (vezi toată discuția)