avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA platitor de TVA - poate fi reprezentat de cineva ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA platitor de TVA - poate fi reprezentat de cineva in fata unui control ?

PFA poate imputernici pe un avocat sau contabil sa il reprezinte in cazul unui control de garda sau oricare organ fiscal ?
Pun aceasta intrebare pentru ca am inteles caci contabilitatea PFA este de tip simplificata si se poate reprezenta singur(dar nu o vad ca o solutie buna) dar exista si posibilitatea de a fi reprezentat de cineva(contabil sau avocat) in fata unui control sau unei cereri de rambursare de tva?
Cel mai recent răspuns: rarymimi , utilizator 17:05, 23 Aprilie 2012
Buna ziua.
Eu reprezint in fata ANAF o PF inregistrata in scopuri de TVA. Am inspectie de la ANAF si a trebuit sa-mi faca procura notariala. Cei de la Anaf te lasa sa depui cereri, formulare, etc. dar de ridicat nu! Nu fara procura. O zi buna
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
rarymimi, utilizator
Deci sa inteleg eu ceva clar.
Eu PFA - Cicio pot imputernici pe "X" ca sa ma reprezinte in cazul unui control sau unei cereri de control pentru rambursare de tva , mergand la notar si facand o procura prin care ii dau dreptul unei persoane ( aici persoana aceasta poate fi juridic? de exemplu un PFA cu activitate de contabilitate poate reprezenta un PFA cu activitate diferita?) sa ma reprezinte chiar si la nivelul actelor ? Se poate ca aceea persoana care ma reprezinta atunci cand m-i se cer acte sa dovedesc ce vor organele fiscale sa le inmane chiar el sau tot eu trebuie sa le ofer aceste acte ?
Cu un PFA puteti face un contract de prestari servicii. Dar in cazul in care faceti acest contract nu pot sa va garantez ca nu mai trebuie procura.Eu am prezentat toate documentele, deconturile, tot fara sa fie nevoie de prezenta pf. La finalul controlului PF trebuie sa semneze PVC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva de recuperat alynabica alynabica am vreo sansa sa recuperez tva-ul de la stat? si in ce conditii? multumesc. (vezi toată discuția)
Rambursare tva octav73 octav73 Buna ziua ! Conduc o SC si in urma cu aproape un an am depus o cerere de rambursare a TVA-ului .De atunci am tot fost verificat si amanat de nenumarate ori . ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza returnarea tva? sorinandrei sorinandrei daca depun cerere de returnare de tva (sub 10000 de lei), in cat timp primesc bani? Am inteles ca pentru cereri de tva de sub 10000 se face returnare imd. , ... (vezi toată discuția)