avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare executare silita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare executare silita


Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata de instanta.
Mi s-a indisponibilizat de catre banca si suma integrala precizata in adresa de infiintare a popririi emisa de executor.

In conditiile in care aceasta suma va ramane indisponibilizata in contul meu, data fiind suspendarea, pana la solutionarea contestatiei la executare, de-acum inainte pot dispune de sumele din contul care exced sumei poprite? Poate executorul sa-mi elibereze vreo adresa in acest sens in baza careia banca sa-mi dea voie sa dispun de banii din cont? Subliniez inca o data ca suma poprita va ramane blocata si ca vreau sa dispun de suma in plus aflata in contul meu. Este posibil?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 10:10, 5 Decembrie 2008
Tocmai acesta este sensul suspendarii. Sumele care au fost indisponibilizate pana la obtinerea suspendarii raman in aceasta forma, iar sumele incasate ulterior obtinerii suspendarii sunt la dispozitia societatii. Banca cunoaste aceste reguli, singurul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa-i prezentati sentinta , sau un certificat de grefa din care sa rezulte ca aveti obtinuta aceasta suspendare.
Cel mai bine este sa vorbiti cu banca si cu executorul, teoretic dumneavoastra ar trebui sa va puteti folosi diferenta de bani pe care ii aveti in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita prin poprire karmelika karmelika Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita danairi danairi am o incheiere de suspendare a executarii silite a unui credit .pe perioada suspendarii pot accesa suma dintr-un cont?banca ( tert poprit) la care am contul ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii silite dreptatesiadevar dreptatesiadevar Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca ... (vezi toată discuția)