Sunt urmasul unei persoane care este intr-un proces de partaj. Sunt obligat sa fac acceptarea mostenirii pentru ca procesul sa fie continuat, sau este suficient sa transmit instantei faptul ca sunt mostenitor si accept sa fiu parte in proces? As face doar dovada ca sunt mostenitor de drept.Este posibil?
Pentru a fi parte in proces in mod normal ar trebui sa faceti dovada ca ati acceptat mostenirea.
Depinde de la instanta la instanta si depinde daca va contesta cineva drepturile.
Eu am avut proces si nu m-am opus sa intre mostenitorul in proces desi nu dezbatuse succesiunea, ba chiar clientul meu l-a indicat ca fiind mostenitor.
Mostenitorii trebuie sa faca dovada acceptarii succesiunii în termen de 6 luni de la decesul autorului.
Acceptarea este expresa daca se face prin declaratie în fata notarului public sau tacita prin efectuarea (dupa deschiderea succesiunii) a unor acte si/sau fapte pe care mostenitorul nu le-ar fi putut face decât în aceasta calitate.
o parte imp,icata in succesiune mi-a transmis ca notarul pe care l-a consultat i-a spus ca are timp un anpentru acceptarea mostenirii. Informatia este cumva falsa?