avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptarea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptarea mostenirii

Sunt urmasul unei persoane care este intr-un proces de partaj. Sunt obligat sa fac acceptarea mostenirii pentru ca procesul sa fie continuat, sau este suficient sa transmit instantei faptul ca sunt mostenitor si accept sa fiu parte in proces? As face doar dovada ca sunt mostenitor de drept.Este posibil?
Pentru a fi parte in proces in mod normal ar trebui sa faceti dovada ca ati acceptat mostenirea.
Depinde de la instanta la instanta si depinde daca va contesta cineva drepturile.

Eu am avut proces si nu m-am opus sa intre mostenitorul in proces desi nu dezbatuse succesiunea, ba chiar clientul meu l-a indicat ca fiind mostenitor.
Nu este suficienta declaratia, trebuie sa aveti o dovada,care poate fi certificatul de calitate mostenitor.
Este suficient sa transmiteti ca sunteti mostenitor si sa atasati actele de stare civila din care rezulta acest lucru.
Mostenitorii trebuie sa faca dovada acceptarii succesiunii în termen de 6 luni de la decesul autorului.

Acceptarea este expresa daca se face prin declaratie în fata notarului public sau tacita prin efectuarea (dupa deschiderea succesiunii) a unor acte si/sau fapte pe care mostenitorul nu le-ar fi putut face decât în aceasta calitate.
o parte imp,icata in succesiune mi-a transmis ca notarul pe care l-a consultat i-a spus ca are timp un anpentru acceptarea mostenirii. Informatia este cumva falsa?

Alte discuții în legătură

Divort si partaj cu mediere dupa noul cod civil gabi19319 gabi19319 Buna seara tuturor, As dori sa aflu daca dupa intrarea in vigoare a noului cod civil va mai fi posibil divortul + partaj in conditiile incheierii unui ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor patrascu vasilica patrascu vasilica in data de 2 07 1990 bunica mea scafes ana a decedat la varsta de 78 ani .ea era din comuna borascu judetul gorj. a avut trei copii [scafes ion scafes elena ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor suplimentar InspResurseUmane InspResurseUmane Buna ziua, cum pot solicita un certificat de mostenitor suplimentar pentru bunurile neincluse in masa succesorala la eliberarea certificatului de mostenitor ... (vezi toată discuția)