avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei RCA

Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt.
Evenimentul s-a produs astfel:
In timp ce ma deplasam pe drumul cu prioritate, la un momendat mi-a aparut in fata un autoturism care a iesit de pe un podet cu spatele,foarte in scurt el fiind mascat de un alt autovehicul parcat pe acelasi podet.
Am reusit sa il evit, dar am intrat pe contrasens unde am tamponat un autoturism stationat.
Din procesul verbal intocmit de politie rezulta clar ca el este cauza producerii accidentului,pentru care i s-a retinut si permisul de conducere.
Ce pot face pentru a intra in posesia copiei RCA, pe care acesta refuza sa mi-o inmaneze?
Poate asiguratorul respectivului vinovat sa i-mi deschida dosar de dauna pe care sa il si finalizeze pentru a-mi repara masina, doar in baza procesului verbal pe care il am de la politie ?
Daca nu, ce pasi trebuiesc urmati?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:44, 30 Aprilie 2012
din pacate, asa este .daca nu exista contact fizic nu exista accident. daca intri intr-un copac ptr ca ai evitat un individ care nu ti-a acordat prioritate sau chiar un miel :Dtu esti considerat cel vinovat. celalalt este vinovatul moral #-o . in baza CEDAM sunt trecute doar masinile inmatriculate in Romania la asiguratori din RO, nu si cele din afara Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier inregistrat cu victime dany3087 dany3087 In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul ... (vezi toată discuția)
Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)