avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxa drum, asigurare, transport intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxa drum, asigurare, transport intracomunitar

O societate din Romania(A) inregistrata in scopuri de TVA presteaza servicii de transport catre o firma din Spania(B), inregistrata ca platitoare de TVA. Transportul se realizeaza pe ruta Spania- Germania.
Prestrea de serviciu o facturez fara tva.
Firma din Spania(B) emite urmatoarele facturi catre firma din Romania:
- factura motorina(a alimentat camionul societatii din Romania)
- factura asigurare remorca fara tva (se foloseste remorca pusa la dispozitie de catre firma care a beneficiat de serviciul de transport(B)
- factura taxe drum fara tva
Contravaloarea celor doua facturi(motorina+asigurare+taxe drum) firma din Spania(B) o retine in momentul in care efectueaza plata serviciului de transport,virand diferenta.
Cum inregistrez si declar factura de motorina si cea reprezentand asigurarea?
Ce declaratii intocmesc?
O taxa de autostrada facturata cum o pot inregistra si declara?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Declaratie 390 dragalina2006 dragalina2006 va rog sa ma ajutati intr-o problema. am incheiat de curand un contract cu o firma de transport di UE mai precis austri si efectuez pt acestia transport marfa. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 - achizitie servicii Carla77 Carla77 Dati-mi, va rog, o mana de ajutor. Societate din RO, inregistrata in scop de TVA, presteaza servicii de transport unei societati din Spania, inregistrata TVA. ... (vezi toată discuția)
Tva firma de transport miraj miraj am urmatoarea situatie: - firma mea de transport marfuri are contract de prestari (transport marfuri) cu o firma din Romania ptr a transporta marfuri din ... (vezi toată discuția)