avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata citirii repartitoarelor de toti locatarii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata citirii repartitoarelor de toti locatarii?

Buna ziua.
Ce lege spune ca TOTI locatarii dintr-un bloc, racordati la sistem centralizat, cu centrale de apartament sau fara incalzire (deloc), trebuie sa plateasca pentru citirea repartitoarelor in mod egal? Nu e vorba de cota parte pentru contorul general de bloc. Toti platesc in mod egal aceeasi suma fixa. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Provi , utilizator 14:44, 24 Aprilie 2012
Firma care va face calculul ar trebui sa calculeze comisionul de calcul al caldurii la un pret de X euro / calorifer, deci cine are calorifere ar trebui sa plateasca acest comision proportional cu numarul caloriferelor, cine nu are n-ar trebui sa-l plateasca.
Faptul ca toata lumea plateste la fel, ma duce cu gandul ca administratia sau conducerea asociatiei si-a "bagat codita" in repartizarea cheltuielilor cu caldura, ceea ce este complet nelegal.
Cereti de la administrator tabelul centralizator cu calculul caldurii, precum si fisa dv. personala cu calculul pentru caldura pe partile comune si veti vedea acolo daca si cat va este pus comision de calcul.
Multumesc mult!
Cam la fel gindeam dar nu indrazneam sa cred ca poate fi adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)
Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)