avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA si contributia la sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA si contributia la sanatate

Buna ziua,

Conform textului din acest PDF: [ link extern ] :

PERSOANELE CARE, PE LANGA VENITURILE DE NATURA
SALARIALA, REALIZEAZA SI VENITURI DE NATURA PROFESIONALA IN
MOD OCAZIONAL NU DATOREAZA CONTRIBUTIA INDIVIDUALA LA
FNUASS SI PENTRU ACESTE VENITURI DE NATURA PROFESIONALA.

Ok, cum se decide ca veniturile sunt ocazionale si nu regulate? Trebuie facut un control, de catre un inspector fiscal, care sa dea apoi o hirtie, ca PFA-ul a facut in perioada .... venituri ocazionale/regulate ? Sau se da declaratie pe proprie raspundere?
Dar daca sunt si regulate, conform unui contract pe durata mai lunga, si pe linga acel contract apare din cind in cind cite un venit ocazional, conform altor contracte, cu alte entitati? Se va plati doar pentru cele regulate?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Cine stabileste caracterul ocazional al veniturilor de natura profesionala? opreas opreas Buna ziua, Cine stabileste caracterul ocazional al veniturilor de natura profesionala? Sunt salariat cu contract de munca pe perioada nederminata si PFA cod ... (vezi toată discuția)
P.f.a. sunt scutite de la plata cas? stefanvasile stefanvasile Sunt P.F.A si sunt si angajat cu contract de munca pe perioada nedetrminata la o societate care imi retine si vireaza toate contributiile catre stat. ... (vezi toată discuția)
Pfa- unde ma incadrez, la venituri repetitive sau ocazionale? c.oana c.oana De cand a iesit OUG 58/2010, am citit o groaza de interpretari privind sintagma \"venituri repetitive/ocazionale\". Sunt in ceata totala. Sunt profesor cu ... (vezi toată discuția)