De cev-ati lasat amagita de vorbe, puteati incheia o minuta sau un angajament de cum se va face incetarea.
Daca demisionati sau incetati contractul cu acordul partilor nu beneficiati de somaj.
daca semnez demisia cu acordul partilor mi se mai plateste ceva?
Nu exista demisie cu acordul partilor. Demisia este un act de vointa unilateral al salariatului, contractl incetand dupa efectuarea preavizului inscris in contract.
nu e normal asa sa iti fie platit preavizul(cel de comun acord?)
Acordul partilor inseamna incetarea amabiabila cu art.55 lit.b din c.mun. In acesta caz nu exista perioada de preaviz.
ca nu corespund postului mi se plateste
Asta inseamna ca se va face o concediere cu art.61 lit.d - necorespundere profesionala si veti beneficia de somaj.
Concedierea pentru necorespundere profesionala se poate dispune numai dupa dupa evaluarea prealabila a dv., conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
Prevederi ale C Mun.:
Art. 61
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
Art. 62
(1) In cazul in care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevazute la art. 61 lit. b)�d), angajatorul are obligatia de a emite decizia de concediere in termen de 30 de zile calendaristice de la data constatarii cauzei concedierii.
(3) Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.
Art. 63
(2) Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. d) poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
Art. 64
(1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3) , precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.