avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

care sunt costurile unui partaj ce implica un imobil si bunurile din el?
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
crystyna2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:06, 26 Aprilie 2012
Conteaza valoarea bunurilor pt ca se taxeaza la valoare, unde partajati- instanta, notar, la instanta prin procedura medierii, daca va intelegeti sau nu pt ca daca nu va intelegeti procesul se lungeste si va costa, daca apelati si la avocat va costa in plus cat negociati cu acesta.
In instanta taxa de timbru e de 3 % din valoarea bunurilor, ea se poate recupera daca apelati la mediator caruia ii dati mai putin si reusiti sa ajungeti la un acord.
La notar e tot cam pe acolo , in jur de 3 %.
Daca nu reusiti sa ajungeti in niciun fel la intelegere si va judecati, veti ramane cu taxa data, veti plati onorarii experti, avocat pt proces ( daca doriti ), puteti ajunge cu costurile.. departe.
platesc 3% din valoarea pe care o declar eu pentru imobil sau din valoarea declarata de expert?
Ce se intampla daca eu declar o valoare, platesc taxa de 3%, iar expertul vine cu o valoare mai mica?

Se recupereaza aceasta suma la finalul procesului, daca am castig de cauza?
Platiti 3 % la inceput din cat credeti ca e bunul, se va completa pe parcurs daca se ajunge la expertiza.
Daca timbrati cu mai mult, depuneti cerere de restituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Veronica lixandru Veronica lixandru Acre si taxe pentru obtinerea partajului (vezi toată discuția)
Divort-partaj 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce costuri implica un partaj judiciar. De asemeni daca dupa divort nu se face partajul beneficiezi in continuare de cota parte ce ... (vezi toată discuția)
Partaj- taxa de timbru AdrianaGE AdrianaGE Intr-un proces de partaj,se disputa : un apartament in valoare de 120.000 eur,un apartament de 90.000 eur si o masina (mai veche) de aprox.5.000 eur.Sotia ... (vezi toată discuția)