avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... preluare casa in administrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

preluare casa in administrare

Ce act legal la notariat ar trebui sa faca doua familii care de comun acord vor sa predea si respectiv sa preia o casa de locuit prima,proprietaul in speta o da in administrare celeilalte,pe o perioada de cativa ani fara pretentii de chirie sau alte mijloace banesti ci doar spre folosire a bunului imobil cu tot ce cuprinde el cu conditia sa fie bine intretinut pana la intoarcerea proprietarului in tara.
Mentionez ca s-a facut un document de mana intre cele doua familii semnat de ambele parti dar s-ar dori si o autentificare notariala doar ca acum in tara nu este decat sotia proprietarului si cealalta familie.
Sa incheie un contract de comodat, adica de folosinta gratuita a bunului imobil .Fiind vorba despre un act de administrare, cred ca sotul care este in prezent in tara poate incheia singur actul , prezumandu-se ca are si acordul celuilalt sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat Carmen Stoean Carmen Stoean Buna ziua, Sunta asociat 50% intr-o soc., nu sunt administrator. Contractul de comodat al sediului a fost semnat doar de unul dintre copropietari, respectiv ... (vezi toată discuția)
Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - prevederi Costica33 Costica33 Va multumesc anticipat pentru ajutor. Vreau sa fac un contract de comodat pentru firma mea si 1. am nevoie de fraza standard prin care pot stipula cat la ... (vezi toată discuția)