avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare debit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare debit

buna ziua
Am o problemuta mai spinoasa (cel putin pentru mine)

Lucrez la o casa de expeditii marfuri, si am de recuperat un debit dupa urmatoarea speta:

in 2007 niste clienti (C) au solicitat un transport unei alte case de expeditii (A), care a recurs apoi la noi (N). clientii respectivi aveau 7 paleti de marfa, din care 2 au fost descarcati in depozitul nostru, iar ceilalti 5 au plecat catre destinatia finala. Noi am emis factura catre A care nu ne-a platit prestatia, C nu a intrebat nimic de marfa respectiva de aproape 2 ani. Intre timp, A a intrat in insolventa, deci adio plata facturilor.
totusi, prin prisma OUG 109/2005 si a Conventiei CMR, as putea incerca sa recuperez suma de bani datorata prin vanzarea marfii care se afla in continuare in depozitul nostru. Intrebarea mea este care ar fi procedura/sediul materiei pentru a incerca o astfel de recuperare?

mentionez ca am incercat sa contactez clientii respectivi, pentru a le propune rascumpararea marfurilor contra datoriei lui A, dar dansii mi-au spus ca respectivele marfuri nu apar cu lipsuri in gestiunea lor.

multumesc anticipat pentru orice raspuns util:luck:
Cel mai recent răspuns: mihai.narcis.isac , utilizator 15:52, 8 Decembrie 2008
mihai.narcis.isac a scris:

buna ziua
Am o problemuta mai spinoasa (cel putin pentru mine)

Lucrez la o casa de expeditii marfuri, si am de recuperat un debit dupa urmatoarea speta:

in 2007 niste clienti (C) au solicitat un transport unei alte case de expeditii (A), care a recurs apoi la noi (N). clientii respectivi aveau 7 paleti de marfa, din care 2 au fost descarcati in depozitul nostru, iar ceilalti 5 au plecat catre destinatia finala. Noi am emis factura catre A care nu ne-a platit prestatia, C nu a intrebat nimic de marfa respectiva de aproape 2 ani. Intre timp, A a intrat in insolventa, deci adio plata facturilor.
totusi, prin prisma OUG 109/2005 si a Conventiei CMR, as putea incerca sa recuperez suma de bani datorata prin vanzarea marfii care se afla in continuare in depozitul nostru. Intrebarea mea este care ar fi procedura/sediul materiei pentru a incerca o astfel de recuperare?

mentionez ca am incercat sa contactez clientii respectivi, pentru a le propune rascumpararea marfurilor contra datoriei lui A, dar dansii mi-au spus ca respectivele marfuri nu apar cu lipsuri in gestiunea lor.

multumesc anticipat pentru orice raspuns util:luck:

Daca a intrat in insolventa, contacteaza lichidatorul.:D
CASA CONSULTA in parteneriat cu LEGAL SUPORT va oferA servicii de asistenta legala, evaluare preventiva, infiintari si modificari societati comerciale, colectare si recuperare debite(inclusiv taxa auto). Onorariul se achita doar la incheierea cu succes a operatiunii. Daca va putem oferi doar sfaturi sau solutii la problemele dumneavostra, o facem cu cea mai mare placere!

Va asiguram de toata seriozitatea si flexibilitatea actiunilor noastre! Va multumim pentru incredere!

Faghiura George
tel: 0761 337473
email: faghiurageorge@yahoo.com
casa de expeditii (A), asa cum se vede in mesajul de mai sus, este in insolventa, dar casa de expeditii nu este niciodata proprietara marfurilor, iar clientul nu le are lipsa in gestiune;
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2008
mihai.narcis.isac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa marfa la un transport popa diana popa diana Va rog am nevoie de ajutor. Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 ... (vezi toată discuția)
Cmr semnat. marfa lovita inlineasofa inlineasofa Buna ziua! O firma X cu sediul in Romania a trimis marfa pe care produce la un client in Olanda cu o firma transportatoare din Romania Ajunge marfa la ... (vezi toată discuția)
Conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la cumparator - cine raspunde? ContSters159316 ContSters159316 transport international de marfuri- livrare ex works- transportator angajat de cumparator. intrucat vanzatorul nu a intocmit corect docum CMR - marfa a fost ... (vezi toată discuția)