avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... posibila plangere penala ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

posibila plangere penala ?

Doresc sa aflu daca faptele petrecute mai jos cad sub incidenta legii penale .
In anul 2006, comuna noastra a fost racordata la reteaua administrata de catre Compania de Apa X si care traverseaza teritoriul comunei noastre.
Racordarea comunei la reteaua de apa s-a facut in baza unui contract incheiat intre primarie si Compania de Apa .
Din acel moment Compania de Apa a emis facturi lunar, facturi ce nu au fost achitate timp de 2 ani, deoarece in 2008 era an electoral. Dupa alegerile locale din 2008, datoria catre Compania de Apa, a ajuns la 200.000 lei, motiv pentru care aceasta a sistat furnizarea apei. Pentru achitarea datoriei catre companie, Consiliul Local a emis o hotarare prin care fiecare gospodarie din comuna era obligata sa plateasca suma de 350 lei , suma ce urma sa acopere integral datoria. In fapt, de la cetateni s-a incasat in mod nejustificat , abuziv si ilegal suma de 550 lei. Deci pentru diferenta de 200 lei incasata suplimentar de la populatie, nu exista absolut nici-o baza legala (hotarare a Cons. Local). Chiar daca cea mai mare parte din cetateni au achitat aceasta suma suplimentara, in acest moment exista iarasi datorii catre Compania de Apa in suma de aproximativ 100.000 lei.
Mentionez ca cele aratate mai sus nu fac deocamdata obiectul unei plangeri penale si ca doresc sa aflu daca aceste fapte cad sub incidenta legii penale.

Cel mai recent răspuns: mihail70 , utilizator 20:32, 26 Aprilie 2012
Daca lucrurile stau asa va puteti adresa cu plangere parchetului in care relatati exact ce sa intamplat,pentru infractiunea de ABUZ IN SERVICIU impotriva persoanei care a incasat ilegal diferenta de suma,sau a celei care a dispus acesta masura.
va multumesc ! Imi sunteti de mare ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa racordare apa zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna. Consiliul local al comunei, din fonduri europene, a executat o lucrare de sistem de alimentare cu apa potabila pentru comuna. Intr-o sedinta simpla ... (vezi toată discuția)
Racord separat apa rece slick_bdc slick_bdc buna ziua.fiti amabil as dori sa stiu si eu cateva lucruri legate de racordul separat la reteaua de apa.acest racord presupune instalarea unui apometru de ... (vezi toată discuția)
Obligat sa platesc un serviciu de care nu ma folosesc rempy rempy In urma cu cativa ani s-a introdus apa la noi in comuna. Desi am apa in casa de la fantana din curte prin hidrofor, mi-am zis hai sa cumparam un camin de apa ... (vezi toată discuția)