avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racord separat apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racord separat apa rece

buna ziua.fiti amabil as dori sa stiu si eu cateva lucruri legate de racordul separat la reteaua de apa.acest racord presupune instalarea unui apometru de clasa C.are dreptul administratora,in momentul in care eu fac racordul separat si implicit imi montez apometru clasa C sa imi mai bage pierderile la apa de pe scara?spuneti-mi va rog exact si alineatul/articolul si ce spun acestea legat de racordul separat.nu mi se pare corect ca sa platesc ce fura altii de vreme ce imi fac racord separat.astept un raspuns.va multumesc . cu repect
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:21, 10 Noiembrie 2013
In ce context faceti referire la racord separat la reteaua de apa?
Eventual racord presupune bransament individual,pe care furnizorul de utilitati nu il aproba in cazul consumatorilor din imobilele de locuit in comun
Diferentele intre factura bransament general si total consum individual este temeinic si legal sa fie repartizat si recuperat de la toti proprietarii
Norma in vigoare nu precizeaza metoda de calcul impunere supliment consum
Se practica 4 variante de calcul,fiecare cu avantaje si dezavantaje
Daca aveti bransament separat, din strada, adica de acolo de unde se leaga si asociatia, atunci dv. nu trebuie sa vi se mai calculeze niciun fel de pierderi intrucat ati avea contract separat cu furnizorul de apa rece.
Acesta este cazul dv.?
legat de acest aspect va intreb si eu Pierderile de apa ,se calculeaza si la acei proprietari care sunt contorizati dar sunt plecati de acasa pentru o perioada mai lunga de timp? intre consumatori si distribuitorul de apa, exista cel care citeste apometrele de apa din apartamente Ce risca persoana respectiva daca nu inparte pierderile de apa si la apartamentele nelocuite? e abuz contra intereselor persoanelor?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
generalul, utilizator
Daca regulamentul asociatiei de impartire a pierderillor prevede repartizarea acestora pe numar de persoane, evident ca cei netrecuti la cotele de intretinere, pe lista, nu vor suporta acea cota.

Sigur ca in situatia cand nu locuieste nimeni in apartament si acest luru este adus la cunostinta conducerii asociatiei, nu se va trece la plata diferenta de apa pe numar de persoane.
Dar se poate trece la plata o cantitate de apa pe cota indiviza de proprietate. Aceasta poate fi decisa de comitetul executiv sau prevazuta in regulamentul de gestionare a consumului de apa.
La fel poate fi trecuta pe lista de plata o cantitate de apa suplimentara, in functie de indexul apometrelor, chiar daca nu locuieste nimeni in apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)