avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - proces partaj
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - proces partaj


Buna seara as vrea sa ma ajutati va rog frumos si cu urmatoarea problema am castigat in instanta hotararie definitiva si irevocabila cum o persoana are sa ne dea bani am duso la executor, si i-ar fi gasit o casa persoanei respectiva care e ipotecata, dar a zis executorul sa fac o actiune de partaj intre ea si sotul ei sa o scoata la vanzare sa incerce sa obtina o suma ? cum as putea sa fac??? daca fac actiunea de partaj a lor ma pune sa timbrez cu 3 % din valoarea ei ? ma pune sa fac expertiza????? eu ma chinui de atata timp sa obtin de la ea , plus ca nu am de unde sa mai bag altii bani daca obtin de la ea atunci as plati, sau sa opreasca din banii care s-ar obtine. va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:35, 25 Aprilie 2012
da trebuie sa timbrati sa faceti expertiza etc
Timbrati si va recuperati banii la cheltuieli de judecata,alta solutie nu aveti.Daca totusi aveti venituri mai mici de 600 lei lunar faceti cerere de ajutor public judiciar,insa aceasta cerere pt a fi admisa, v-o completeaza si depune un avocat...
in cadrul acestui proces sun eu impreuna cu tatal meu. noi traim din pensia lui care este de 744 lei?? e posibil ca daca fac si o cerere de ajutor public judiciar? eu nu am nici un venit eu am terminat liceul de 1 an , si acum caut sa ma angajez? alt venit nu avem.
Da, puteti insa aveti nevoie de asistenta unui specialist, este o documentatie si o procedura
separata de judecare a acesteti cereri.pe acest site puteti solicita consultanta in privat, poate va ajuta cineva!instanta este in Bucuresti sau provincie?
Exista posibilitatea ca in urma partajului se constatati ca debitorului dvs nu i se cuvine mare lucru din casa ( cota sau dreptul la despagubire din partea sotiei).
Apoi, daca se ajunge la executare silita a acelui imobil, primul care se indestuleaza.. e creditorul cu ipoteca, apoi soata, apoi dvs.
Renteaza sa incepeti actiunea daca ipoteca e mult sub valoarea casei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters258302 ContSters258302 Buna ziua, in scurt timp ma voi trezi cu executorul la usa pentru a recupera de la mine o suma , in urma unui proces ,pe care l-am pierdut.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Am solicitat acordarea unui ajutor public judiciar într-un proces ... Adrian Zanfir Adrian Zanfir Am solicitat acordarea unui ajutor public judiciar într-un proces de partaj civil. cererea mi-a fost acceptată parțial în sensul eșalonării sumei ... (vezi toată discuția)