avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala pentru rovignieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala pentru rovignieta

Buna seara.
Din greseala am circulat fara a avea rovignieta platita si am primit acum doua plicuri cu amenzi si tarife de despagubire. Cineva m-a indrumat sa fac contestatie referitor la "semnatura electronica "dar eu sincer nu cred ca am vreo sansa de castig. Ma poate cineva sfatui daca e bine sa fac contestatie sau e mai bine sa achit amenda si tariful de despagubire. Sunt totusi o suma de bani frumoasa la mijloc iar salariul meu de bugetar de rand nu e tocmai mare, este sub 1000 lei, iar pentru doua procese verbale am de achitat circa 500 lei. Cu multumiri anticipate pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: cafea1 , utilizator 23:41, 24 Aprilie 2012
Daca PV-ul este semnat electronic, da, aveti sanse destul de mari sa fie anulate. Acum depinde si de judecator.
nu stiu... eu am pierdut 2 procese pt rovinieta, desi procesul verbal era tardiv trimis + ca era semnat semnat electronic. Drept e ca aceeasi instanta era competenta ca jud de fond. vedem la recurs ce se va intampla. bafta noua!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv de constatare a contraventiei nicoleta2007 nicoleta2007 Buna ziua, am primit azi prin posta o recomandata care contine un PV de constatare a contraventiei prin care sunt instiintat ca am circulat fara a detine ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta electronica pe a2 Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. M-am lovit astazi de o mica problema. Am iesit din Bucuresti pe audostrada A2 si am mers pana la km 30 unde am fost nevoit sa parasesc autostrada ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)