avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV de constatare a contraventiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV de constatare a contraventiei

Buna ziua, am primit azi prin posta o recomandata care contine un PV de constatare a contraventiei prin care sunt instiintat ca am circulat fara a detine rovinieta si ca proba se face cu o poza care se gaseste la sediul CESTRIN pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei.
Intrebarea mea este daca pot contesta acest PV intrucat data la care am circulat fara rovinieta este de 05.12.2010 iar acest proces verbal a fost intocmit cu data de 06.12.2010, deci la 2 luni de la data faptei? Este legal sa se intocmeasca un PV la un interval de doua luni de la data savarsirii faptei contraventionale?????
Si as mai avea o intrebare: in PV , pe langa amenda contraventionala de 250 lei este specificat ca trebuie sa mai achit si tariful de despagubire de 28 de euro, adica 120.28 lei la cursul de schimb comunicat de BNR , valabil pentru data de 30.11.2010, data la care eu deja aveam achitata rovinieta auto care este valabila pina in noiembrie 2011, sunt obligat sa mai platesc si aceasta despagubire???? sau trebuie sa fac dovada platii rovinietei????
Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:26, 15 Decembrie 2010
puteti contesta pv in 15 zile de la primire. Aplicarea sanctiunii se poate face in maxim 6 luni de la savirsirea faptei (art.13 din OG 2)
termenul de comunicare a pv este de 1 luna de la data intocmirii (art.26 OG 2).

trebuie achitat toti banii deoarece tariful este stabilit ca si o penalizare - fie ca ati mers fara rovigneta 1 zi sau 1 an, se plateste aceeasi suma.
Colegul v- a raspuns in termeni legali, dar eu am o mare nelamurire in ceea ce priveste afirmatia dumneavoastra,"data la care am circulat fara rovinieta este de 05.12.2010 iar acest proces verbal a fost intocmit cu data de 06.12.2010, deci la 2 luni de la data faptei". Din cele scrise de dumneavoastra este vorba de o zi nu de doua luni !:-/;). Va referiti probabil la faptul ca intre data comunicarii si data intocmirii PV este un ecart de doua luni.
Avand in vedere prevederile legale, procesul verbal il puteti contesta, dar personal, consider- in conditiile descrise de dumneavoastra- ca avand sanse mici de castig.
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
scuze, din repezeala am gresit, data este 05.10.2010 si intr-adevar sunt doua luni de la data circularii fara rovinieta si pina la data intocmirii procesului verbal
si eu am patit o chestie similara mi-a venit un pv prin posta ca am circulat pe dn 7 fara rovinieta si eu nici macar nu stiu unde se afla localitatea specificata de dansii nu am fost niciodata acolo, ce ma sfatuiti sa fac
Contesta pv si solicita poza cu masina ta. Apoi contesta locatia unde a fost facuta poza, eventual un martor te va ajuta sa dovedesti ca nu erai in acea localitate. Daca asa este.

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta icristil icristil Am primit un PVCC in data de 02.07.2011 intocmit in data de 10.06.2011 pentru o contraventie din data de 12.12.2011. Pot contesta PVCC pe baza acestor date? Pe ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rovinieta Barbug Barbug Buna ziua, Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua ... (vezi toată discuția)