avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Buna dimineata,
Va rog ajutati-ma cu model decizie comisie cercetare disciplinara, model de cercetare disciplinara.
Multumesc #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 25 Aprilie 2012

Model convocare cercetare disciplinara

Angajator:
Sediul:
Inregistrat la registrul Comertului sub nr.
Cod Fiscal:
Tel :


Doamnei/Domnului ...........................................
Nume si prenume
Functia



Având în vedere:
Referatul nr. ........../...................... intocmit de dl/d-na......................................., in calitate de ......................................., privind .................................................................................... (se va mentiona abaterea disciplinara)


În conformitate, cu dispoziţiile art.267 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;

Având în vedere că, fapta dumneavoastră poate constitui abatere disciplinară conform Cap. ......................... din Regulament Intern urmând a se face aplicarea prevederilor Cap.VIII art.4 pct. b.2 din Regulamentul Intern, ale Contractului Colectiv de Muncă la nivel naţional pe anii 2007 – 2010 şi ale Legii nr.53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;

Vă solicităm să vă prezentaţi la sediul Societăţii ................................., din str. ......................., nr. ..........,bl.........sc.........ap............localitate................judet................, la .................................., în data de ............., ora .............., în vederea realizării cercetării disciplinare prealabile de către Comisia desemnată prin Decizia nr. .............................. a Administratorului societăţii.

.........................................
Membru

..............................................
Membru

.................................................
Membru





Daca te ajuta cumva, iti dau un model de decizie pe care, o poti adapta functie de motivele de fapt si de drept ce au condus la aplicarea sanctiunii:
S.C. ................................
SEDIUL SOCIAL ...........................
NR. TELEFON ..............................
CF/CUI .........................................
J13/ ............................................


DECIZIA NR. .................. / ......................
de aplicare a sanctiunilor disciplinare
(altele decat desfacerea disciplinara a contractului individual de munca)


Avand in vedere prevederile contractului colectiv de munca / regulamentului intern / contractului individual de munca - fisa postului,cu privire la respectarea regulilor de disciplina a muncii,precum si raspunderea salariatilor in cazul in care savarsesc abateri disciplinare,
Avand in vedere faptul ca salariatul a luat la cunostinta in data de ....................... despre obligatiile care ii revin in acest sens,precum si faptul ca la data de .............................. salariatul/a a savarsit abaterea disciplinara constand in ............................................................................................................
.......................................................................................................................................................... .
Vazand faptul ca fapta constituie abatere disciplinara,deoarece salariatul/a .......................... a incalcat cu vinovatie prevederile art. ................. din ................................... (contractul colectiv de munca / regulamentul intern / fisa postului - din contractul individual de munca),
Avand in vedere cercetarea disciplinara prealabila efectuata in perioada ......................................................... din care rezulta vinovatia salariatului/ei in savarsirea abaterii disciplinare,apararile salariatului fiind inlaturate, deoarece ............................................................................................... Avand in vedere faptul ca cercetarea disciplinara nu a putut fi efectuata, deoarece,desi convocat in scris prin ............................................ salariatul nu s-a prezentat la locul,data si ora fixata,fara a exista un motiv obiectiv.

In temeiul Legii nr. 31/1990,privind societatile comerciale,reprezentantul legal al SC ...................................... emite urmatoarea

DECIZIE :

Art.1 Incepand cu data de ............................ se aplica salariatului/ei ................................................. sanctiunea disciplinara constand din .................................................................................... in conformitate cu prevederile art. 263 alin.1 si art. 264 litera .......... (de la "a" la "e") din Codul Muncii.
Art. 2 Impotriva prezentei decizii se poate face contestatie in termen de 30 zile calendaristice de la comunicare la instanta competenta *.

REPREZENTANT LEGAL,
(nume,prenume,semnatura,stampila societatii)

Dovada comunicarii :
data si semnatura salariatului sau
confirmare de primire - data postei

* Instanta competenta este Tribunalul .
* Pentru aplicarea sanctiunii avertismentului scris,nu este necesara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Citeste mai mult: [ link extern ]
va rog, mai am nevoie de model decizie administrator numire comisie cercetare disciplinara.
multumesc
DECIZIE

Nr. ... / .......



S.C. .................. S.R.L, cu sediul în ...................................., cod fiscal ..........., reprezentată legal ........................, în calitate de ............................... (denumită în continuare „Societatea”),

Având în vedere:

dispoziţiile art. 267 din Codul Muncii şi cu prevederile Regulamentului intern;



EMITE PREZENTA

DECIZIE

Art. 1 Se constituie Comisia de cercetare disciplinară prealabilă pentru cercetarea disciplinară a salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea , în ...........................

Art. 2 (1) Comisia de cercetare disciplinară prealabilă are următoarea componenţă:

........... – membru

........... – membru

........... – membru

(2) Cercetarea disciplinară va avea loc la Agenţia unde salariatul îşi desfăşoară activitatea, scop in care toţi membrii Comisiei se vor deplasa la această Agenţie.

Art. 3 Atribuţiile comisiei sunt cele prevăzute de Codul Muncii şi cele prevăzute Contractul Colectiv de muncă unic la nivel naţional:

convocarea în scris a salariatului care a săvârşit fapta ce poate constitui abatere disciplinară, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii;

audierea salariatului şi încheierea procesului verbal al audierii;

redactarea raportului de cercetare disciplinară care să cuprindă şi propunerea de sancţiune disciplinară.

transmiterea tuturor acestor documente departamentului de Resurse Umane al Societăţii

Art. 4 - (1) Departamentul de Resurse Umane va întocmi decizia de sancţionare disciplinară în baza documentelor primite.

(2) Departamentul de Resurse Umane va transmite membrilor comisiei, în termen de 5 zile de la emiterea prezentei decizii, modele de convocare la cercetare disciplinară, al procesului verbal al audierii precum şi al raportului de cercetare disciplinară.

(3) Membrii Comisiei îşi asumă responsabilitatea pentru întocmirea întocmai şi la timp a documentelor care stau la baza emiterii deciziei de sancţionare.

Art. 5 Membrii Comisiei se convoacă la propunerea oricărui membru.

Art. 6. Membrii Comisiei vor asigura ducerea la îndeplinire a prezentului Decizii.



Administrator

....................
:offtopic: Interventie moderator

Daca tot faceti copy-paste la documente de ce nu modificati si textele de lege prevazute in cuprinsul acestora intrucat fie nu mai sunt in vigoare , fie au o alta denumire.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Altercatie la servici ENGFULL ENGFULL intr-o cerere adresata conducerii o salariata face cunoscut ca in timpul programului de lucru a fost agresata verbal si fizic de un coleg se intelege din ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua! Vreau sa fac o cercetare disciplinara si nu sunt multumita de formularele mele... Ma poate ajuta cineva cu un model de -referat de sesizare; ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv disciplinar - prejudiciu societate july16 july16 Buna ziua! Unul dintre angajatii firmei la care lucrez a cauzat un prejudiciu de 1000 eur. Societatea pt care prestam serviciul ne-a inaintat o notificare ... (vezi toată discuția)