avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită validare poprire tert poprit - debitorul in proces ( ...
Discuție deschisă în Executare silită

validare poprire tert poprit - debitorul in proces ( contestatie la executare ) , corect sau nu ?

As dori sa stiu pt un caz concret , daca Banca la care un salariat de-al meu este debitor, unde s-a emis un titlu executoriu de un BEJ , pt recuperarea sumelor solicitate de banca , titlu trecut prin judecatorie pt aprobare, poate cere validarea popririi tinand cont ca salariatul nostru a dat banca in judecata , facand astfel contestatie la executare ? deci exista un proces , sal debitor contestand poprirea , proces nefinalizat inca, dar banca vazand ca 1 luna nu i-am virat retinerea din salariu a dat in judecata societatea pt validare poprire , solicitand si amenda si chelt de judecata ? Avea drept sa deschida proces pt validare dc exista o contestatie la executarea initiala ? Consider ca s-a facut oarecum un abuz , fiindca banca nu ne-a notificat inainte ca ne da in judecata dc nu viram ratele lunar ( e adevarat ca nici noi nu i-am informat ca in luna respectiva nu facem plata - sal avand probl medicale , pe care le poate dovedi cu acte ) , insa plata s-a reluat in luna urmatoare , pana sa primim instiintarea pt proces. Deci , noi am facut plati in baza titlului executoriu primit acum 2 ani , lunar , cu intrerupere anut trecut cat sal a fost in cm ( trebuia sa platim si atunci sau nu ?) , insa stiam ca acesta a contestat poprirea ( pt suma trecuta pe t.e. ) , dar si el vroia sa faca plati in continuare pt a mai scadea din val debitului , pana la finalizarea procesului .
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:36, 25 Aprilie 2012
atit timp cit executarea silita nu este suspendata de catre instanta de judecata, executarea continua pina la satisfacere creantei, inclusiv prin procedura validarii popririi.
deci raspunsul este DA - poate valida poprirea daca aceasta nu a fost suspendata de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire Popescu V. Alexandru Popescu V. Alexandru Poprirea este una din caile de executare silita pt.sume de bani. Daca s-a incuviintat executarea in instanta ( fara a se contesta de catre debitor ulterior)- ... (vezi toată discuția)
Executare silita- poprire cont împuternicit marika79 marika79 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere. Un creditor a solicitat ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea popririi de catre banca !!! davidescucostel davidescucostel Buna ziua Am castigat un proces cu o firma ( unde am lucrat ) si am obtinut hotarare definitiva si irevocabila prin care firma respectiva avea obligatia sa-mi ... (vezi toată discuția)