avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită opoziþie la executare contestaþie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

opoziþie la executare contestaþie la executare

Buna ziua!
Am investit BO cu formula executorie, am mers la executor a intocmit dosarul si procesul verbal, insa creditoarea a facut: opoziţie la executare contestaţie la executare, am pe 30.04.2012 termen, ce ar fi putut invoca? ce trebuie sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:00, 30 Aprilie 2012
Motivele ar putea fi multe...de regula prin opozitia la executare se critica valabilitatea titlului executoriu sau raporturile contractuale dintre parti...ar fi trebuit ca instanta sa va coumunice un exemplar de pe actiunea formulata de catre contestatoare (opozitie la executare sau contestatie la executare) pentru ca dumneavoastra sa cunoasteti motivele si sa va formulati apararile. Daca nu le-ati primit solicitati la termenul din 30.04.2012 amanarea cauzei pentru a lua la cunostinta de actiunea formulata de contestatoare
Este foarte greu de ghicit...
Poate ca nu a eliberat biletul la ordin...
Am investit BO cu formula executorie, am mers la executor a intocmit dosarul si procesul verbal, insa creditoarea a facut: opoziţie la executare contestaţie la executare, am pe 30.04.2012 termen,am fost astazi si am studiat dosarul si ...

Va redau motamo textul din cererea de opozitie la executare:

,,MOTIVE:
In fapt societatea noastra a emis catre SC X SRL bilete la ordin in anul 2010 respectiv BO si le enumera....

Aratam ca aceste bilete la ordin chiar daca au fost introduse la plata AU FOST ACHITATE DE CATRE SOCIETATEA NOASTRA PRIN ALTE MODALITATI DE PLATA , URMAND CA ACESTEA SA NE FIE REMISE DE CATRE INTIMATA, LUCRU CE NU S-A INTAMPLAT
Intimata solicita de doua ori plata prestatiilor efectuate inainte de datele scadente de pe biletele la oedinrespectiv anul 2010. Este adevarat ca acessta societate solicita anumite sume de bani de la societatea noastra, sar pentru aceste sume au fost emise facturi pe care societatea noastra nu le recunoaste Profitand de buna noastra credinta intimata foloseste aceste instrumente de plata care la momentul 2010 au fost achitate , asa cum am aratat mai sus , prin alte modalitati de plata, de a efectua de doua ori plata pentru aceleasi prestatii, evitand sa formuleze cereri de chemare in judecata prin care sa se ajunga la judecarea fondului. Fata de aceste considerente va rugam sa admiteti atat opozitia la executare cat si contestatia la executare,sa anulati actele de executare emise de BEJ sa obligati intimatele la plata cheltuielilor de judecata. In drept art106 raportat la art.62 din Legea 58/1939.
Probe inscrisuri, interogatoriu, intimatilor, prin reprezentant legal precum si orice proba utila cazului"
- nu are atasat nimic la cerere nici un document cererea a depus-o prin posta.
- am avut contract de prestari servicii.

depun intampinare sau concluzii pe fond
Cititi cu atentie legea 58/1934, aveti cateva motive pe care sa va aparati. Depuneti intampinare doar daca aveti vreo exceptie de invocat ( a tardivitatii, de ex, daca nu a depus opozitia in termenul de 5 zile de la primirea somatiei) , altfel, depuneti concluzii scrise, la ultimul termen ca sa nu ii dati posibilitatea sa contracareze apararile dvs.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin monica_ka monica_ka Am o mare rugaminte. Am trimis catre o firma cu care am lucrat 3 Bilete la ordin, trimise prin DHL cu confirmare de primire. Acum aceasta firma ma someaza prin ... (vezi toată discuția)
Schimbare obiect cauza posibil? maque maque Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: Am calitate de oponent intr-un dosar cu obiectul opozitie la executarea cambiala. Mai exact in ... (vezi toată discuția)