avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul de comun acord
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul de comun acord

Stiti cum as putea sa fac partajul de comun acord.Am inteles ca trebuie ceva scris si semnat de ambii soti si depus la dosarul de divort.Numai ca am uitat cum sa il formulez.Ma poate ajuta cineva?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:09, 7 Decembrie 2008
Il poti formula in fata judecatorului, care il dicteaza la grefier, care vi-l da la semnat.
Vezi ce usor e? Trebuie sa aveti inventarul bunurilor comune si sa il prezentati la judecator.
Dar e bine sa mergi la un avocat sau chiar notar, care iti incheie tranzactia de partaj voluntar.
Nu costa mult.

Alberto Kurtyan
In plus, pe langa inventarul bunurilor va trebui sa aveti si dovezi ale proprietatii asupra acelor bunuri - in special terenuri, case, masini. fara ele nu se va pute face partajul.
av. Costi Boncu
Partajul prin bună înţelegere trebuie să se supună normelor prevăzute de art.271-273 C.pr.civilă, aşa cum se arată în art.673 indice 4 alin.4 C.pr.civ. Prin urmare, conform art. 272, "învoiala va fi înfăţişată în scris şi va alcătui dispozitivul hotărîrii".

Liviu S.Bordaş
Va multumesc pentru raspuns.Ceea ce vroiam eu este cum sa fac in scris acea invoiala.Noi am cazut de acord la o imparteala a bunurilor comune si am fost si la notar unde ni s-a zis ca trebuie sa facem ceva scris de noi si prezentat in fata judecatorului la prima infatisare dar nu mai stiu cum trebuie formulat, si de obicei eu sunt cea care trebuie atunci cand e vorba de scris niste acte, sa se descurce.De impartit nu avem decat niste bunuri comune din casa, casa fiind pe numele lui si data prin donatie.

Act de partaj voluntar



Subsemnaţii ........... şi ................., ambii cu domiciliul în ........... str ................. nr... ap..., convenim asupra împărţirii bunurilor mobile comune, după desfacerea căsătoriei, după cum urmează:

Următoarele bunuri vor deveni proprietatea exclusivă a soţului ...

1. televizor marca ... în valoare de ... lei
2. .....................
3. ......................

Următoarele bunuri vor deveni proprietatea exclusivă a soţiei ...........

1. ..............
2. ..............


Avînd în vedere faptul că valoarea totală a bunurilor atribuite soţului (soţiei) este mai mare cu .... lei decît valoarea bunurilor atribuite soţiei (soţului), subsemnatul (subsemnata) ........ mă oblig să acit sulta de ... lei în termen de ... zile de la rămînerea irevocabilă a hotărîrii de divorţ.

Solicităm instanţei să ia act de prezenta învoială.

Data Semnăturile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar anamariamed anamariamed Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati sa lamuresc o problema legata de impartirea bunurilor dobantide in timpul casatoriei. Am fost casatorita 3 ani. Anul ... (vezi toată discuția)
Actiunea de divort ContSters67939 ContSters67939 Am inaintat actiunea de divort. Am cerut doar desfacerea casatorie ( de comun acord)i. Am primit ulterior informatia ca as fi putut sa cer si rezolvarea ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma divortului Mihaill Mihaill Sunt divortat din anul 2001.Conform hotaririi judecatoresti definitive si irevocabile urma sa efectuam partajarea bunurilor pe cale amiabila,aceeasta ... (vezi toată discuția)