avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asistenta juridica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asistenta juridica

Buna ziua

Am fost dat in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta neachitata la cotele de intretinere .
Sunt persoana cu handicap accentuat gr2 , pot beneficia de un avocat din oficiu , eu nerecunoscand debitul in totalitate , care sa ma reprezinte in instanta ?


va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:54, 30 August 2012
In momentul in care ati fost dat in judecata nu ati primit un exemplar al actiunii si al actelor pe care a inteles asociatia de proprietari sa le depuna drept proba ?
Anterior demararii procedurii de recuperare in instanta ,asociatia de proprietari nu a desfasurat procedura prelabila?
Lipsa prcedurii prealabile constituie motiv de respingere actiunea asociatiei de proprietari
In cauzele civile nu este prevazuta facilitatea beneficierii de avocat din oficiu
Avand in vedere situatia medicala expusa aveti dreptul sa solicitati instantei de judecata sa analizeze situatia dvs
Azi am primit o citatie in care se specifica faptul ca asociatia de proprietari ma cheama in instanta pentru recuperarea debitului datorat .
Este anexat fisa individuala , calculul penalitatilor , care la un debit de 18 mil este de 2 mil , dar ceea ce nu inteleg este faptul ca ne este scazut pe fisa individuala bani care i-am dat asociatiei de proprietari , este trecut doar ; intrari[debit] , iesiri [credit] si sold .
unde ma pot adresa pentru a sti daca calculul a fost facut corect ?

multumesc anticipat .
Dupa cum v-ati exprimat nu se intelege clar daca va sunt scazute platile facute (credit) sau nu.
Puteti face singur calculul, daca aveti tabelul cu penalizarile.
@ynocentta,
Intrebati puneti intrebari si dati iar raspunsuri fara logica, ducand in eroare.
Nu in momemtul in care cineva este dat in judecata, primeste un exemplar al actiunii si nici actele depuse drept proba, asa cum spuneti dumneavoastra.
Asociatia de proprietari nu este obligata sa desfasoare vreo procedura prealabila, asa cum eronat sustineti.
Lipsa procedurii prealabile nu constituie motiv de respingere a actiunii, asa cum sustineti.
Ati grtesit si-n privinta acordariii asistentei juridice.
Apararea si asitenta gratuita printr-un avocat delegat de baroul avocatilor poate fi incuviintata oricand in cursul judecatii. Acordarea unui avocat din oficiu se face pe baza de cerere, in scris, in functie de starea materiala a solicitantului.

@redialboss,
Daca nu recunoasteti debitul in totalitate, asa cum spuneti, ar fi trebuit sa contestati, in scris, la asociatie in termen de 10 zile de la afisarea listei acea suma sau acele sume pe care nu le recunoasteti.
Apoi analizati bine situatia si vedeti daca aceste debite sunt reale discutand cu presedintele, cenzorul si administratorul asociatiei. Altfel, soliciatand instantei sa desemneze un expert, pe acesta trebuie sa-l platiti. Observa ca totusi dumneavoastra recunoasteti sumele dar nu in totalitate.
Concret cam ce suma credeti ca nu va apartine?
Daca, de exemplu, expertul o sa constate ca trebuie sa platiti in loc de cei 20 mil doar 17 mil lei, economisiti 3 milioane, dar expertiza va poate costa 6 milionane.
Asa ca inainte de a solicita avocat si expert mai discutati cu presedintele asociatiei si soliciati instantei o esalonare a debitelor.
Faptul ca sunt inselat eu , dar nu numai eu si faptul ca sunt alti vecini care sunt nemultumiti de calculul regiei ma duce la ideea de a cere ajutorul unui expert autorizat .
va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de un ajutor gen : asistenta juridica , stiind faptul ca sun persoana cu handicap grd 2 accentuat , sau daca pot sa emit o reclamatie adresata catre protectia consumatorului ,

multumesc anticipat .

Alte discuții în legătură

Problema instalatie comuna - vecin lipsa Tonyde Tonyde Buna ziua. Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul ... (vezi toată discuția)
Acces locuinta reparatie tevi zaqk zaqk Buna ziua, Se da urmatoarea problema: coloana de apa rece trece din un apartament in altul, cum e la toate blocurile vechi si chiar unele noi. Daca in o ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - parti comune danchi danchi cum procedati in caz de forta majora daca coloana de apa calda, ce trece prin apart. unui proprietar plecat din tara, trebuie inlocuita pentru ca restul ... (vezi toată discuția)