avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... salarii compensatorii vs pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

salarii compensatorii vs pensie invaliditate

la iesirea la pensie de invaliditate gr.3, conf. legii trebuia sa primesc 7 salarii compensatorii; nefiind bani la buget aceste salarii s-au platit in 4 transe in urmatoarele 14 luni. casa de pensii le considera venituri salariale si imi retine pensia pentru lunile in care s-au platitaceste transe. este corect?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:39, 25 Aprilie 2012

si imi retine pensia pentru lunile in care s-au platitaceste transe.


Aici sunteti neclar: nu vi s-a platit pensia sau s-a retinut CAS din salariile compensatorii?


Salariile compensatorii sunt venituri salariale si se retin din ele contributiile sociale si impozitul, inclusiv cota de CAS de 10,5%.
Aceste venituri le puteti valorifica facand cerere de recalculare a pensiei la casa de pensii.

Ca pensionar de invaliditate gr.III puteti cumula pensia cu venituri salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie invaliditate gr.iii cu venituri realizate dintr-o activitate profesionala (pfa) seneca399 seneca399 Sunt pensionara de invaliditate gr.III si desfasor o activitate profesionala (PFA). Am primit o instiintare de la Casa de pensii potrivit careia in lunile ... (vezi toată discuția)
Pensionar cumulard - recalcularea pensiei, plata cas rodicaciubotaru rodicaciubotaru Se mai face recalcularea pensiei dupa 12 luni de activitate? Daca nu, mai trebuie platita contributia de asigurari sociale 10,5% din salariul unui pensionar ... (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)