avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cumul pensie invaliditate gr.III cu venituri realizate ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cumul pensie invaliditate gr.III cu venituri realizate dintr-o activitate profesionala (PFA)

Sunt pensionara de invaliditate gr.III si desfasor o activitate profesionala (PFA). Am primit o instiintare de la Casa de pensii potrivit careia in lunile ianuarie-iulie 2014 am realizat venituri in conditiile in care sunt si beneficiara unei pensii de invaliditate gr,III.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sau nu cumula pensia de invaliditate gr.III cu venituri realizate in cadrul PFA. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 14:20, 17 Februarie 2015
Da, se poate cumula pensia de invaliditate de gr. III cu venituri venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, in cazul dvs PFA. Pensia se suspenda daca depasiti 1/2 din programul normal de lucru, adica nu puteti presta activitate mai mult de 4 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate grad ii cumulata cu alte venituri ca pfa? Claudiu000 Claudiu000 Bună ziua. Am citit pe acest forum o situație asemănătoare, dar nu am înțeles clar. Întrebarea este următoarea: [b]Un pensionar de ... (vezi toată discuția)
Drept infiintare pfa si drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care a avut o societate pe actiuni care a fost lichidata in urma cu cativa ani are dreptul de a infiinta PFA ; ... (vezi toată discuția)
Pensie si salar cafea1 cafea1 Buna. pot fi pensionar si in acelasi timp angajat cu carte de munca 8 ore? sau doar 4 ore. multumesc. (vezi toată discuția)