avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... am vandut o masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

am vandut o masina

în anul 2005 am vandut masina personala ,am încheiat contractul de vânzare cumparare dar noul proprietar nu a mai înscris-o pe el,am reușit să intru în posesia talonului,dar mașina a dat-o la remat,cartea de identitate nu o mai găsește,ce pot să fac ca să scap de mașină,de impozit?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 19:45, 11 Noiembrie 2013
Mergeti la remat unde a dus masina si cereti dovada pentru a radia masina .Poate ar fi bine sa vorbiti cu un avocat.
Am fost la administratie, m-au pus sa dau o declaratie ca nu o mai am, s-a aprobat... a fost ok. Dar am avut si cartea masinii... Mergi la admin si intrebi.
declarație pe proprie răspundere la notar că mașina a fost predata la remat si s-a pierdut chitanța și este o.k.
Va trebui sa scoti alt civ la masina aia, apoi o poti scadea de la impozit si politie pe baza declaratiei notariale ca e dezmembrata.
Declaratia pe proprie raspundere este cea la care se face referire in normele Codului fiscal?

"In lipsa documentului prevazut mai sus (adica dezmembrare), contribuabilul care nu mai poate face dovada existentei fizice a mijlocului de transport cu care figureaza inregistrat in evidentele compartimentului de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale va prezenta o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte elementele de identificare a contribuabilului si a mijlocului de transport respectiv, documentul prin care a dobandit acel mijloc de transport, imprejurarile care au condus la pierderea acestuia."

Pai nu inteleg! Ar fi prea simplu. Deci trebuie sa declari la serviciul impozite Primarie ca ai pierdut masina si te scoate de la impozit?

Mie mi s-a cerut "prezentati dovada instrainarii ori a degradarii mijlocului de transport".

Sau iar difera legea de la o primarie la alta?
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
dariad, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini deja dezmembrate GTE GTE Buna seara,anul trecut am vandut o masina din \'94 s-au facut actele de vanzare-cumparare dar actualul proprietar nu a transcris-o pentru ca a vandut-o dupa ... (vezi toată discuția)
Radiere auto mostenit adina_miu adina_miu Buna ziua, anul trecut socrul meu a decedat si avea inregistrat la circa financiara un oltcit vechi de 32 ani, pt care am platit impozit si anul acesta - dar ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Anapmaria Anapmaria Buna ziua..Am avut o masina pe care sotu a vandut-o in 2006 cand eram plecata la munca in strainatate.Problema e ca a dat masina cu cartea de identitate si ... (vezi toată discuția)