avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succesiune

daca unul dintre mostenitori deschide taxa de succesiune si declara ca nu cunoaste adresele celorlalti mostenitori acestia raman fara mostenire?
bunica mea e moarta de 40 ani
mama mea traieste dar am auzit ca una din surorile ei vrea sa faca taxa de succesiune
e posibil sa o faca si sa nu o anunte pe mama mea?
cum pot inpiedica aceasta?
va multumesc


Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:00, 25 Aprilie 2012
Buna ziua. Stiti sigur ca nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunica? Conform legii succesorii au un termen in care isi pot exprima optiunea . Daca mama Dvs nu si-a exprimat acasta optiune iar Matusa Dvs din contra, este posibilitatea ca Matusa sa fie singura succesoare a bunicii. cand exista divergente intre erezi unul dintre ei poate declara ca este unic succesor . Reveniti cu Mai multe informatii . Cum ar fi de exemplu , Daca mama Dvs si-a exprimat optiunea succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunici fcarmenita fcarmenita Buna ziua, As dori cateva sfaturi ; problema este urmatoarea: Tatal meu impreuna cu fratii si surorile lui (7 la numar) au ramas mostenitorii casei si ... (vezi toată discuția)