avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de la bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de la bunici

Buna ziua,
As dori cateva sfaturi ; problema este urmatoarea:
Tatal meu impreuna cu fratii si surorile lui (7 la numar) au ramas mostenitorii casei si pamanturilor bunicilor mei care au decedat acum mult timp (bunica in 1974 iar bunicul in 1989) dar nu au facut succesiunea dupa moartea niciunuia dintre ei. Singurul act pe care il detin este un titlu de proprietate in care sunt inscrisi cu totii.
Unii din frati au decedat si au ramas copiii lor mai ramanand in viata doar doi dintre ei. Problema este ca pana la moartea unchiului meu (in 2001) singurii care mergeau pe acolo si plateau taxele si impozitele erau 4 dintre frati dar apoi singurul care a mai mers pe acolo si a intretinut si casa si gradina si a platiti si toate impozitele a fost tatal meu.
Ceilalti veri ai mei nu au dorit sa contribuie la intretinere si nici nu au profitat in vreun fel de aceste bunuri.
As dori sa stiu cum s-ar putea face succesiunea si daca s-ar putea sa fim noi unicii prorietari, tinand cont ca ceilalti nici nu vor sa contribuie la intretinerea proprietatii dar nici sa o cedeze.
Mentionez ca mostenitorii ramasi (copii si nepotii fratilor tatalui meu ) sunt impanziti prin toata tara si nici macar nu i-am mai vazut de multa vreme si nu stiu unde sa-i gasesc pe toti.


Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: fcarmenita , utilizator 15:42, 27 Octombrie 2009
faptul ca tatal dvs a contribuit singur la cheltuielile si intretinerea casei parintesti, nu-i inlatura pe ceilalti succesori de la mostenire .
fratii care mai sunt in viata , respectiv nepotii care vin la succesiune prin reprezentare , vor trebui sa dezbata succesiunea dupa bunica, respectiv bunicul dvs .
daca nu cunoasteti adresele celorlalti succesori sau acestia nu doresc sa se prezinte la notariat in vederea dezbaterii succesorale adresati-va instantei de judecata .
chiar daca nu se vor prezenta la termene, instanta va proceda la judecarea cauzei avand ca obiect partajul succesoral .
competenta apartine notariatului / judecatoriei in a carei raza teritoriala defunctii au avut ultimul domiciliu .
puteti sa faceti o actiune prin instanta si sa cereti iesirea din indiviziune.
puteti invoca impotriva celorlalti si exceptia prescrierii dreptului la optiune succesorala, prin trecerea timpului si prin neacceptarea nici macar tacita a mostenirii, dovedind ca ceilalti nici nu folosesc bunurile si nici nu platesc impozit pentru ele.

av.m.vasilescu
Va multumesc pentru raspunsuri , vroiam doar o indumare initiala ; banuiam ca va trebui sa consult un avocat.
Ideea este ca eu nu doresc sa-mi privez verii de mostenire dar nu mi se pare corect ca tatal meu sa se ocupe de toate; doresc o modalitate prin care sa-i responsabilizez deoarece orice posesie de bunuri implica si drepturi si obligatii. Ori ei nu doresc sa aiba decat drepturi iar obligatiile sa revina altora.

Va multumesc inca o data pentru promtitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lauz lauz Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea mamei gaby09 gaby09 BUNA SEARA !MA NUMESC GABRIEL SI AS DORI SI EU DACA SE POATE UN SFAT IN LEGATURA CU SUCCESIUNEA DUPA DECESUL MAMEI.MAMA MEA A DECEDAT ACUM 4 ANI SI NU SA FACUT ... (vezi toată discuția)
Atacare acte succesiune in instanta flory2o1o flory2o1o Am dezbatut succesiunea dupa moartea bunicilor la notariat iar notarul a stabilit cine are drept de mostenire: copilul aflat in viata si un nepot de fiu ... (vezi toată discuția)