Am dezbatut succesiunea dupa moartea bunicilor la notariat iar notarul a stabilit cine are drept de mostenire: copilul aflat in viata si un nepot de fiu predecedat. Alti nepoti ai caror tati au decedat dupa bunici nu au fost desemnati ca si mostenitori. A urmat un act de vanzare - cumparare al bunurilor dezbatute. Acum dupa 3 ani de la succesiune si dupa 9 ani de la decesul bunicului, ceilalti nepoti au deschis proces prin care cer anularea certificatului de mostenitor si a celui de vanzare cumparare a bunurilor.
Este gresit actul de succesiune? Ce sanse sunt sa nu pierdem casa cumparata in urma succesiunii?
inainte de deschiderea succesiunii au fost solicitati sa mearga toti la notar dar nu au vrut. notarul nu i-a chemat prin adresa scrisa. ei s-au folosit de bunurile succesiunii fara sa plateasca impozitele si taxele aferente timp de 6 ani. unicul copil al bunicului ramas in viata dupa moartea bunicilor a fost cel care a platit toate impozitele si taxele, nepotii nu au contribuit cu nimic la intretinerea proprietatii.
Dezbatere mostenire
eu1983
Buna ziua ,
Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare :
Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum ... (vezi toată discuția)
Testament
talisman17
Buna ziua,
In cazul reprezentarii succesorale, cand, spre exemplu, in situata in care defunctul a avut doi copii dintre care unul a predecedat, lasand in ... (vezi toată discuția)