avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Buna ziua.Va rog,un raspuns. Pot parintii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Buna ziua.Va rog,un raspuns. Pot parintii mei sa-mi ...

Succesiune
Buna ziua.Va rog,un raspuns.
Pot parintii mei sa-mi faca act de vanzare cumparare pe tot ce au,eu fiind unicul lor copil in viata?
Fratele meu,a decedat acum 11 ani,el,avand 2 copii minori ,atunci.De 5-6ani sunt majori,nu ii ajuta pe bunici in niciun fel,iar parintii mei vor sa-mi faca acte,care, dupa moartea mea,vor trece in proprietatea nepotilor,eu,neavand copii.
Am inceput cu sfarsitul.
Cum devine tata proprietar? Titlul de proprietate fiind pe numele bunicului defunct,mostenitori fiind tata si doar un frate,ceilalti doi nefiind trecuti pe titlu de proprietate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 13:03, 19 Mai 2022
Bună ziua!
Tata devine proprietar pe bunurile bunicului dvs.( tatăl tatălui dvs.) facănd partajul cu cel aflat pe certificatul de moștenitor( pe cale amiabila, la notar sau in instanță, daca nu se înțeleg).
Părinții dvs. va pot face acte de vânzare pe casa in timpul vieții lor, putând face ce doresc cu bunurile lor și nefiind obligați să le lase ceva nepoților, daca nu vor! Oricum nepoții de frate predecedat va vor moșteni pe dvs. daca înțeleg că nu aveți copii și alte rude care sa vă moștenească și dacă dvs. nu veți înstrăina casa părinților în timpul vieții dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Pe titlul de proprietate e doar bunicul? Sau si tatal dvs. impreuna cu un frate (al cui frate, al tatalui sau al bunicului? Mama si bunica au decedat? Cand, in raport de bunicul?
Parintii va pot face act de vanzare pe tot ce au insa va trebui sa platiti un pret real. Altfel poate fi considerata donatie deghizata si atacata de nepotii de frate care vin la mostenirea bunicilor/bunicului prin reprezentarea tatalui pre-decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Atacare testament leorot leorot Tatal meu a decedat in 1997, iar bunicul meu dinspre tata a decedat in 2002. 80% din bunurile imobile sunt pe numele bunicului, 20% pe numele bunicii. Tata mai ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)