In cazul reprezentarii succesorale, cand, spre exemplu, in situata in care defunctul a avut doi copii dintre care unul a predecedat, lasand in urma lui un copil. In acest caz, daca am aplica principiul proximitatii gradului de rudenie, copilul in viata al defunctului, fiind ruda de gradul intai, ar urma sa culeaga mostenirea si l-ar inlatura de la mostenire pe nepotul de fiu al defunctului. Este corect?
Asadar, aceasta solutie nedreapta poate fi inlaturata prin institutia reprezentarii succesorale care permite nepotului sa urce in locul parintelui predecedat pentru a culege partea de mostenire ce s-ar fi cuvenit acestuia daca ar fi fost in viata la data deschiderii mostenirii???
Dar ce se intampla daca defunctul a facut un testament dupa moartea copilului si a lasat imobilul copilului in viata?? Poate nepotul sa atace testamentul?? Nepotul poate sa preia drepturile pe care le avea tatal sau?? Si fiind vorba de un copil minor, poate reprezentantul sau legal sa atace respectivul testament??
Multumesc pentru raspunsuri.
Ce se poate face in cazul in care nu se face acest testament, ci o donatie??
In caz de contract vanzare cumparare stiu ca nu se mai poate face nimic.
Unchi decedat
ContSters51645
Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Succesiuni
law_and_order
Buna ziua! sunt studenta la drept in anul 4 si invat pentru o restanta la drept civil - succesiuni. din pacate nu am putut sa ajung la cursuri si la seminarii, ... (vezi toată discuția)