avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare certificat de nastere.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare certificat de nastere.

La schimbarea certificatului de nastere, buletinul trebuie sa fie valabil?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:56, 21 Iunie 2012
Normal ca trebuie sa fie valabil. Daca insa buletinul este expirat iar locul de nastere corespunde cu cel de domiciliu, atunci faceti cererile deodata si pentru obtinerea buletinului si pentru obtinerea certificatului de nastere la ghiseul de evidenta. Daca insa cele doua locuri difera atunci va adresati mai intai la evidenta unde solicitati o carte de identitate provizorie, pe motiv lipsa certificate de stare civila, in speta lipsa certificat de nastere, dupa care va adresati starii civile pentru obtinerea certificatului de nastere. Dupa obtinerea certificatului va adresati din nou evidentei pentru obtinerea de aceasta data a cartii de identitate.
Da era normal, dar poate reusesc sa-i pacalesc.:D
Domiciliu il am in Iasi, iar locul de nastere in Brasov. Acuma sunt in Italia si am buletinul exipirat de 1 an. Am nevoie de certificatu' de nastere (cel nou) ca sa pot face cununia civila (am inteles ca nu se poate face cu cel vechi). Si daca tot vin din Italia, as fi vrut sa ma opresc in BV sa-mi schimb certificatul de nastere fara sa mai fac un dute vino.
Oricum eu sper sa-i pacalesc pe cei de la evidenta populatie ( nu sunt multi care se uita la data expirari :D), daca nu, ghinion:(.
Multumesc pt raspuns. O zi faina .
=D>Asta sa o credeti dvs.Primul lucru la care se vor uita va fi termenul de valabilitate. Daca va casatoriti in Romania certificatul de nastere de tip vechi este perfect valabil. In schimb daca vreti sa va casatoriti in Italia aveti nevoie de certificat de nastere de tip nou si apostilat.
Ce bine!! Ms fain ,Justitiarul71, pt raspusuri.
Si schimbarea buletinului se face tot cu certificatul vechi??!!!.
Si pana la urma de ce trebuie schimbat certificatul de nastere??!! Ce schimba?? Aspectul certificatului??!!
O prostie.
Puteti depune copia certificatului de tip vechi pentru CI.
Certificatul de nastere de tip nou este in romana, engleza si franceza - va poate fi de folos in Uniunea Europeana.

N-as zice ca e o prostie :)
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)