avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara m.am casatorit in 1990 la data actuala nu mi am chimbat numele dupa casatorie folosid numele de fata vreau sa divortez dar nu pot scoate duplicat dupa casatorie pentru ca nu figurez pe numele sotului si nu pot sa mi scot un act temporar de identitate fara certificatul de casatorie pe care nu mi.l da fara buletinul pe numele de casatorita va rog sa ma ajutati multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:50, 26 Aprilie 2012
Buna seara. Cum sa nu va dea un duplicat al certificatului? Pe orice certificat se specifica numele purtat de soti dupa oficierea casatoriei.
eu dupa casatorie nu mi.am schimbat numele
Va trebui sa peocedati la schimbarea numelui pe cale administrativa. Cf legii aveati aceasta obligatie in termen de 30 de zile de la data oficierii casatoriei. Veti plati o amenda. Ulterior puteti obtine cerificatul de divort, duplicatul si demara actiunea de divort.
au trecut 22 de ani de la casatorie va rog sa mi explicati care este primul pas pe cale administrativa dar tinand cont ca nu pot obtine certificatul de casatorie fara buletinul pe numele sotului si nu pot face buletin fara certificat de casatorie
La casatorie nu ati luat numele sotului sau ati luat numele sotului si nu ati schimbat buletinul ? Daca sunteti in a doua situatie, nu v-a expirat buletinul in astia 22 de ani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa casatorie gabilificiu gabilificiu Buna ziua, M-am casatorit in Italia anul trecut....si am pastrat numele meu pentru ca nu am avut posibilitatea sa trec pe numele sotului meu cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume Andrei Serban Andrei Serban buna seara . am implinit 18 ani si vreau sa imi schimb numele de familie . parintii mei au divortat acum 4 ani si eu, conform legii,am ramas pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort cronista54 cronista54 Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am ... (vezi toată discuția)