avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Penalitati pentru nedepunere la termen bilant ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Penalitati pentru nedepunere la termen bilant ong

Buna seara,

Stiu ca data limita pentru depunerea bilantului pentru ONG-uri este 29.04 (conf. site-ului ANAF). M-ar ineteresa va rog daca se da amenda si cat ar fi aceasta pentru depunerea cu intarziere de cateva zile a bilantului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 30 Aprilie 2012
Art. 41 din Legea nr.82/1991:
Constituie contravenţie următoarele fapte:
..
8. nedepunerea, potrivit prezentei legi, a situaţiilor financiare anuale, a situaţiilor financiare anuale consolidate, precum şi a raportărilor contabile;
....

Art. 42 (1) Contravenţiile prevăzute la art. 41 se sancţionează cu amendă, după cum urmează:
...
- cea prevăzută la pct. 8, cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei;
....
(4) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se fac de persoanele cu atribuţii de inspecţie fiscală şi control financiar, precum şi de personalul altor direcţii din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda marian barbu marian barbu daca nu depun bilantul pentru 30 06 2009 pentru ca nu mai imi permit sa platesc contabilul o sa primesc amenda? amenda este contraventionala sau penala? (vezi toată discuția)
Resuscitare contabila ong woe woe Servus, Incerc sa apreciez cat mai corect oportunitatea incercarii mea de a prelua o fundatie fara activitate din 2008 (nedepuse acte fiscale de atunci). ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant ioana b ioana b daca o firma si-a suspendat activitatea din 1.05.2009 poate sa depuna bilantul pe 2008 pana in 29.05.2009? (vezi toată discuția)