avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se poate intampla daca cumpar un autoturism de la o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se poate intampla daca cumpar un autoturism de la o persoana care nu e proprietar?

datele problemei sunt urmatoarele:
am gasit o masina , cu nr de bucuresti , care se afla in posesia unei persoane din buzau.respectivul detine talon,carte,itp si asigurare valabile,dar nu este proprietar.a cumparat-o de la o alta persoana care nici aceea nu era proprietarul , fara contract de vanzare cumparare.pe scurt ,a trecut prin mai multe maini , fiind vanduta fara contracte de v-c,insa cu asigurare si itp prelungite pe numele celui care este de fapt proprietar.stiu ca se poate circula cu o masina radiata de la fisc , pt ca politia si fiscul nu au baza de date comuna deci nu au cum sa te descopere , dar nu stiu ce se poate intampla in cel mai rau caz? sa fie radiata din circulatie banuiesc ca nu este , intrucat are toate actele si numere.dar e posibil sa fie data furata , si dupa ce o cumpar sa ma trezesc ca proprietarul real si-o cere inapoi? mentionez ca e o masina de 1000 euro
Sper sa nu gasiti raspunsul la aceasta intrebare aici pe forum,si cu banii pe care ii aveti sa va achizitionai o masina cu acte in regula.
Da , o cumparati si mergeti imediat si o transcrieti IMPREUNA CU ACTUALUL VANZATOR. pentru a nu avea surpriza sa aveti impozitul neachitat.
Nota :Detinatorul de pe acte putea sa ceara radierea prin instanta . asa ca verificati printr-un contact cu acesta.
Chiar si in aceasta situatie, va veti afla in imposibilitatea de a va trece autot. pe nume, intrucat unul din actele solicitate pentru transcrierea autot. este certificatul de atestare fiscala (care vi-l da proprietarul din acte al autot.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata fara act de v/c Ionel03 Ionel03 Buna ziua, Am venit cu o anumita problema, am \"cumparat\" de la un tip o masina. A ramas vorba sa ma sune cand face contractul de vanzare cumparare cu cel ... (vezi toată discuția)
Anulare asigurare adno adno Buna ziua! Am cumparat o masina de la o persoana ce are o firma si detine m-ai multe masini este inregistrata in Bulgaria pe talon este un alt nume iar cand ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina in momentul de fata???? babasu babasu Va rog, sa imi dati un raspuns concis Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare. Masina in acte este ... (vezi toată discuția)