avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie pentru neoprire la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie pentru neoprire la semnalele acustice si luminoase

Buna-ziua! daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema:in conditiile in care intr un pv de contraventie s a dispus sanctionarea soferului cu amenda si retinerea permisului de conducere pt neoprire la semnalele acustice si luminoase ale auto. cu regim de deplasare prioritar, ce sanse sunt de anulare a pv si restituirea permisului?
Cu exceptia celor privind:
- situatia soferului care trebuie sa-si intretina familia s.a,
- perioada pt care s a retinut permisul ( nespecificata in pv), si nici fapta concreta ( se da doar definitia faptei asa cum este ea prevazuta in OUG 195>2002), mai sunt si alte art. din alte legi care m ar putea ajuta?
- sau de exemplu daca echipajul de politie nu avea semnalele acustice in functiune ci doar pe cele luminoase?! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioanajus , utilizator 00:15, 26 Aprilie 2012
Puteti face contestatie , cu certificat de grefa de la judecatorie mergeti si va ridicati permisul pana la solutionarea ei., perioada de suspendare nu se trece in p.v. . Alte legi OG 2/2001.
Nu prea vad sanse. daca este mentionat autoturismul cu semnale respective, nr inmatriculare . Pierdeti mai mult timp pana la recuperare, mai bine asteptati o luna, achitati amenda si ridicati permisul.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Adrian Constantin, Consilier juridic
multumesc pt rasp. ..problema este mai grava daca lucrezi ca sofer intrucat este necesara castigarea procesului .. nu mi ramane decat sa induiosez instanta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un accident cu trenul la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată doar cu crucea sf. andrei. mi-a fost suspendat permisul pe trei luni fără drept de conducere, este corect? oana8989 oana8989 Bună ziua.La trecerea la nivel cu calea ferata semnalizata cu semnul Sf Andrei am avut un accident cu trenul din cauza vizibilității reduse.Mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara azi mi a fost luat permisul pentru neacordare de prioritate ... Giovani11 Giovani11 Buna seara azi mi a fost luat permisul pentru neacordare de prioritate unei dube de jandarmi ,menționez ca masina a avea doar semnalele luminoase nu și cele ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea politiei dincabogdan dincabogdan buna seara in urma cu 3 zile...la o razie a politiei rutiere am fost surprins trecand peste o cale ferata semnalizata dar foarte slab atat cu semnale ... (vezi toată discuția)