avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dovada iesirii din tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dovada iesirii din tara

De la ce institutie pot solicita pentru un inculpat (direct sau printr-o cerere facute instantei) informatii ca in perioada up acesta nu se afla in tara? Politia de frontiera?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:59, 26 Aprilie 2012
O sa se respinga cererea asta. Nu au date cei de la Politia de frontiera.
Dar dvs. pentru ce vreti sa solicitati asta?
Dar pot sa incerc, nu?
Pentru a arata ca inculpatul nu a stiut ca este cercetat penal (deci nu s/a sustras de la up)deoarece era plecat din tara in acea perioada.
Daca cei de la politia de frontiera nu au asemenea date, atunci cine le are?
Puteti incerca dar nu aveti acces la asemenea informatii.
Doar organele in drept abilitate au acest drept.
Bun, de acord cu dvs. Dar care este institutia care poate da aceste informatii, daca nu Politia de frontiera?
Depuneti atunci acte: bilete la hotel, bilete de avion, copie dupa pasaport daca a plecat intr-o tara in care era necesara viza, orice alt inscris care arata ca la vremea respectiva nu era in tara.

Alte discuții în legătură

Nulitatea prev de art. 177 pct.4 cpp DanyD DanyD Incalcarea prev.art.177 pct.4 Cpp este sanctionata cu vreo nulitate? In concret, daca inculpatul nu mai locuieste la adresa de domiciliu (fapt confirmat de ... (vezi toată discuția)
Comunicare dispoztiv prin afisare dorinus dorinus Inculaptul este judecat in lipsa, fiind plecat din tara, lucru cunoscut de instanta. Este citat atat prin afisare la sediul consiliului local, cat si la adresa ... (vezi toată discuția)
Interdictie in romania lora4wonder lora4wonder Sunt cetatean a RM.Mi-am deschis viza pentru Romania din 16.10.09 pina 16.11.09. Azi am mers in vizita la o ruda care mi-a facut invitatie in Romania,dar la ... (vezi toată discuția)