avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... interdictie in romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

interdictie in romania


Sunt cetatean a RM.Mi-am deschis viza pentru Romania din 16.10.09 pina 16.11.09.
Azi am mers in vizita la o ruda care mi-a facut invitatie in Romania,dar la vama Iasi,politia de frontiera verificind, mi-au zis ca am o intrare in Romania in 2005,dar nu am iesit din tara,acuzindu-ma de faptul ca am trecut ilegal frontiera,ceea ce nu e adevarat,pentru ca in pasaportul anterior pe care-l aveam acas,aveam ambele stampile, doar ca nu puteam sa-l prezint pentru ca nu-l aveam la mine.Am incercat sa le explic,dar mi-au spus ca la ei in baza de date lipseste asa informatie.Am rugat pe cineva sa trimita prin fax copie de pe pasaportul cu dovada de stampile,si desi ei au primit faxul au zis ca nu se vede prea clar.Nedorind sa verifice in continuarea m-au trimis inapoi RM si mi-au dat interdictie de a intra in Romania pe timp de 5 ani.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce as putea face in aceasta situatie.Vreau sa le demonstrez ca nu au avut dreptate si sa-mi anuleze interdictia.
mersi mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 28 Februarie 2011
probabil baza de date a politiei de frontiera este eronata si singura cale de a rezolva situatia ar fi sa demonstrati cu probe indubitabile ca nu ati dv. cel care ati trecut ilegal granita.Poate s-a folosit cineva de numele dv...:confused:
Va multumesc de raspuns.Am telefonat la inspectoratul general aPF,si au verificat ei mai bine,au zis ca sunt in baza lor de date si nu am incalcat nici o lege.Este deci greseala politistilor ca au verificat superficial.Dar deoarece dosarul si hotarirea sunt trimise la Bucuresti,mi-au zis ca unica cale e sa fac contestatie.:(( Probabil cel mai bine e sa-mi caut un avocat bun).
Daca aveti dovezi clare(pasaportul vechi cu stampila de intrare) faceti contestatie.Sigur veti castiga.
poti sa fii mai clar,cand ai intrat cu prima viza era turistica ,ai depasit termen cand ai plecat,era luata din ambasada,,si cum este situatia ta acum
am hotarit tot incidentu cu interdictia, am luat avocat si in cele din urma PFI a recunoscut ca in baza lor de date am fost inregistrata gresit si dion cauza aceasta la momentul cind am incercat sa trec vama la ei nu a iesit ca am trecut hotarul inapoi. dupa un an de chin s-a rezolvat, daca aveti intrebari su sunteti in situatie similara nu ezitati sa intrebati.

Alte discuții în legătură

Motive interdictie frontiera pikola_pikola pikola_pikola buna ziua,sunt din republica moldova,doi ani in urma merghin acasa in tara am trecut prin vama bors,am fost retinut 20ore pentru ca in 2004 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru ridicare interdictia de intrare in romania kamal kamal buna ziwa sunt cetatean strain din tunisia ; menbru de famile cetatien roman ; am premit permis de sedere temporar de 1 an de zile dupa casatorie cu ... (vezi toată discuția)
Interdictia Nät Nät Eu am o problema si va rog sa ma ajuta-ti : Am avut interdictie la Romania pe 5 ani termenul a trecut pe data de 17.11.2010 . Am fost la Ambasada si am depus ... (vezi toată discuția)