avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Un bun imobil este detinut in comun de doua persoane in cote egale. X=50% Y=50%. Una dintre parti(X) decide sa vanda partea sa. Face acest lucru fara cunostiinta celuilalt coproprietar(Y). Astfel se autentifica la notar un nou contract de vanzare cumparare care are un nou coproprietar(Z) alaturi de cel existent(Y). Cum poate Y sa intre in posesia noului contract de vanzare-cumparare intrucat Z refuza sa-i ofere un exemplar - oferindu-i doar o copie legalizata dupa acesta?

(P.S.: Y nu mai are decat o copie din vechiul contract de vanzare-cumparare)
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
mihail2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:52, 26 Aprilie 2012
salutare, copia legalizata este la fel de valabila ca actul autentic. dar ce nevoie are de acel act in forma autentica??
daca intradevar doreste sa verifice autenticitatea copiei legalizate, in calitate de coproprietar poate solicita sa consulte in registrul de evidenta a cabinetului notarial contractul de vanzare cumparare.
Actul ii este solicitat in forma autentica la eliberarea unor noi carti de identitate pentru membrii familiei. Insa nu are importanta pentru ce ii este solicitat in aceasta forma. In momentul in care se autentifica un contract de vanzare cumparare din cate stiu se elibereaza cate un exemplar pentru fiecare parte. In cazul nostru daca coproprietarul nu a fost prezent la intocmirea actului nu ar fi normal ca acest exemplar sa fie pastrat de catre notar in vederea eliberarii ulterioare la cerere partii?
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
mihail2012, utilizator
copia legalizata este acceptata de evidenta populatiei, si sa mearga la primarie sa solicite o adeverinta precum ca acela este domiciliul, actul in forma autentica exista si in primarie un exemplar:bow:
mihail2012 a scris:

Actul ii este solicitat in forma autentica la eliberarea unor noi carti de identitate pentru membrii familiei. Insa nu are importanta pentru ce ii este solicitat in aceasta forma. In momentul in care se autentifica un contract de vanzare cumparare din cate stiu se elibereaza cate un exemplar pentru fiecare parte. In cazul nostru daca coproprietarul nu a fost prezent la intocmirea actului nu ar fi normal ca acest exemplar sa fie pastrat de catre notar si eliberat la cerere partii?


notarul are un exemplar in evidenta, dar spre retinerea in pastrare nu cred,si nu vad de de ce coopropretaru trebuia sa fi prezent??de ce nu efectuati iesirea din iniviziune???:-/

Alte discuții în legătură

Rectificare , indreptare materiala a erorii ENGFULL ENGFULL intr-un contract de vanzare -cumparare a intervenit o eroare ( in exemplarul cumparatorului doar ) legata de numele cumparatorului in loc de \"neculina\" cum ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare abby abby Sunt sanse sa fie admisa o astfel de actiune? Ce se poate face? cand......X vinde un auto in 1994 lui Y , cu chitanta de mana , nu se fac formalitatile ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)