avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare

Sunt sanse sa fie admisa o astfel de actiune? Ce se poate face?
cand......X vinde un auto in 1994 lui Y , cu chitanta de mana , nu se fac formalitatile legale . astfel ca in evidentele Politiei si Finantelor - X figureaza ca proprietar si plateste si acum de 16 ani impozite .
Y in 2002 vinde auto lui Z .
Z refuza intocmirea actelor si plata impozitelor .
X cheama in judecata pe Y si Y arata ca parat trebuie sa fie Z ?
Chitanta de mana nu mai exista , stim doar un martor prezent la intocmirea ei ,nu mai stim pretul vanzarii si nici data exacta iar acum sigur masina e in curte la Z (putem dovedi cu martori) .
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:55, 4 Decembrie 2009
in cazul bunurilor mobile posesia de buna credinta valoreaza titlu, art. 1909 cciv "Lucrurile miscãtoare se prescriu prin faptul posesiunii lor, fãrã sã fie trebuintã de vreo curgere de timp". Eu cred ca actiunea in constatare trebuie sa o faca Z, insa nu am inteles care este obiectul cererii de chemare in judecata formulata de X contra lui Y. Vrea X sa se constate ca este in continuare proprietar?
Domnule avocat, Z nu are nici o intentie in introducerea unei actiuni in constatare devreme ce Z refuza intocmirea actelor si plata impozitelor.
Eu ii recomand lui abby introducerea actiunii desi sansele de reusita sunt 50% - 50%
X vrea sa introduca actiune astfel incat sa poata recupera macar o parte din banii de impozit.
Actiunea va cere constatare inexistentei dreptului de proprietate a lui X asupra auto vandut din 1994 , care de la Y a ajuns dupa cativa ani la Z .
Cu Yse poate discuta dar cu Z sub nici o forma , cu toate ca la el in curte e masina .
Pur si simplu nu vrea sa isi asume nici o obligatie.
este o speta simpla de fapt...aratati ca autoturismul nu se mai afla in proprietatea sau posesia dvs. Lui Z ii puteti pune in vedere ca se afla in posesia bunului dvs si ca il veti actiona in judecata pentru a va restitui masina.
sau X sa faca toate astea...ma rog

Alte discuții în legătură

Problema transcriere autoturism oovvii oovvii Buna seara! Vreau sa va cer ajutorul intr-o situatie putin mai complicata in care se afla un bun amic de-al meu pe care mi-as dori foarte mult sa il pot ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatie neefectuata. sentinta absurda a judecatorului. LuchianSeb LuchianSeb In urma cu vreo doi ani a fost vandut un autoturism de la proprietarul X la noul proprietar Y. Imediat dupa vanzare X (fostul proprietar) nu s-a aratat ... (vezi toată discuția)