Sunt sanse sa fie admisa o astfel de actiune? Ce se poate face?
cand......X vinde un auto in 1994 lui Y , cu chitanta de mana , nu se fac formalitatile legale . astfel ca in evidentele Politiei si Finantelor - X figureaza ca proprietar si plateste si acum de 16 ani impozite .
Y in 2002 vinde auto lui Z .
Z refuza intocmirea actelor si plata impozitelor .
X cheama in judecata pe Y si Y arata ca parat trebuie sa fie Z ?
Chitanta de mana nu mai exista , stim doar un martor prezent la intocmirea ei ,nu mai stim pretul vanzarii si nici data exacta iar acum sigur masina e in curte la Z (putem dovedi cu martori) .
Daca Z nu dureste sa incheie formalitatile legale solicitati sa va restituie masina. Oare Z nu stie de prevederile codului rutier care il obliga ca in termen de 30 de zile sa inmatriculeze autoturismul pe numele sau?
buna ziua!
daca x doreste ca pentru acest autoturism sa nu mai plateasca impozite, cel mai simplu este sa mearga la un birou notarial si sa dea o declaratie pe propra raspundere din care sa rezulte ca autoturismul nu mai este in proprietatea sa, iar cu aceasta declaratie sa mearga la Administratia financiara sa o depuna.
o zi buna!
Am fost candva intr-o situatie similara. este greu de recuperat banii platiti aiurea pentru impozitul pe masina. Autoturismul trebuie radiat din evidentele celor de la fisc. Z ar trebui sa ii inmaneze lui x cele necesare, carte de identitate a masinii , placutele de inmatriclare ,etc, urmand ca apoi z sa isi inscrie masina pe numele lui.
actiune in constare- promisiune de vanzare cumparare
Buna ziua. As dori parerile dvs in legatura cu urmatoarea speta: in anul 2005, sotul coproprietar al unui apartament incheie o promisiune de vanzare cumparare cu X, fara acordul sotiei.Inscrisul sub semnatura privata este semnat doar de sot. Primeste sotul o parte din bani, urmand ca in termen de 3 luni sa primeasca si restul, lucru care nu se intampla nici pana in prezent. Cumparatorul se muta de la cea data , 2005, in apartament si achita pana in prezent toate datoriile lui . Cumparatorul introduce actiune in constatare, solicitand o hotarare care sa tine loc de act autentic de vanzare cumparare. Ce sanse au paratii?. Cunosc prev art 35 C.fam, insa ce fac cu faptul reclamantul a ocupat apartamentul, si au achitat datoriile.Sotia, coproprietara a ap. nu a stiut nimic pana in prezent si nu este de acord cu vanzarea. Va multumesc.
avand in vedere faptul ca, in cazul actelor de dispozitie, intre soti nu opereaza prezumtia mandatului tacit, dvs. aveti posibilitatea sa introduceti in instanta o actiune in anularea actului de vanzare-cumparare respectiv.
in lipsa consimtamantului uneia dintre parti opereaza nulitatea absoluta .
iar nulitatea absoluta este imprescriptibila, nefiind supusa termenului general de prescriptie de 3 ani .