avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cu litigii,legal su nu??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cu litigii,legal su nu??

Se poate face o promisiune la notar pe un teren grevat de sarcini??adica terenul are litigii si propritarul vrea sa faca un act cu cauza, gen: in momentul in care suprafata x va fi castigata acesta se obliga sa o vanda persoanei x care azi dat a platit suma x sub forma de imptumut ce va fi restituit in cazul suprafata x va intra in patrimoniul vanzatorului, in cazul pierderi in litigiu a suprafetei suma se sterge.

se poate face ceva de genul asta??notarial?? sau scris sub semnatura privata ?atestata de un avocat ??

va multumesc:bow:
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:48, 26 Aprilie 2012
Stimat domn,

Se poate face un act în acest sens, dar nu este o vânzare efectivă, ci un antecontract de vânzare-cumpărare, se mai numește promisiune de vânzare.

Nici o vânzare de drepturi litigioase nu este exclusă, de asemeni.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiunea de vanzare, scrisa sau verbala cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda o suprafata mica de teren intr-o comuna. El s-a angajat in repetate randuri ca imi va vinde ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare Lorena Chirila Lorena Chirila In ce conditii se poate obtine? Eu nu am avut niciodata un astfel de dosar, doar mi-a cerut cineva parerea in legatura cu nerespectarea obligatiei ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare clls clls Ce acte trebuie sa prezinte vanzatorul (pentru siguranta cumparatorului) la incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren? (vezi toată discuția)