avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este intampinarea obligatorie? Cum poate fi comunicata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este intampinarea obligatorie? Cum poate fi comunicata?

Ca fost administrator al unei firme sunt chemat in judecata in fata tribunalului comercial .Lichidatorul firmei cere angajarea raspunderii mele patrimoniale.Mi se cere sa fac o intampinare.Eu nu dispun acum de posibilitati financiare pentru consultanta juridica.Ar fi recomandabil sa redactez eu aceasta intampinare asa cum ma pricep ,sau sa nu o fac deloc ,pregatindu-mi mijloace cu care sa ma apar in faze ulterioare ale procesului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:31, 26 Aprilie 2012
faceti-o cum stiti dvs av nu este obligatoriu, dar daca nu faceti nimic nu veti putea invoca probe in aparare, faceti si in scris asa cum stiti si prezentati-va si la termen si sustineti-va pct de vedere
conform art 118 indice 1 alin 1 cpr civ, intampinarea este obligatorie; in caz contrar, puteti sa fiti decazut din anumite probe ce le puteti solicita in apararea dvs.totusi, dc nu veti fi reprezentat de un avocat, conf art 118 indice 1 alin 3, c pr civ, instanta va pune in vedere sa va precizati eventuale exceptii, dovezi si mijloace de proba in aparare, etc si sa va acorde un termen in acest sens(la cererea dvs expresa). ar fi indicat sa va antamati un avocat, mai ales ca vi se pregateste tragerea la raspundere banuiesc pe baza art 138 din lg 85/2006.
Interventie moderator


Am rugamintea sa nu deschideti mai multe discutii pe aceeasi tema, incalcati pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Aveti posibilitatea sa continuati discutiile existente folosind butonul "raspunde". In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!


Gabriela Pintea

Faneegean a scris:
Ca fost administrator al unei firme,mi se solicita sa depun o intampinare intr-un proces civil de faliment.in care lichidatorul cere atragerea raspunderii mele patrimoniale.Avand in vedere ca procesul are loc in alt oras ,pot trimite intampinarea respectiva prin posta catre tribunalul respectiv?


Florea Ana-Maria a raspuns:
Da, se poate


gabriel z a raspuns:
este indicat sa remiteti intampinarea cu cel putin 5 zile inainte de termenul stabilit de instanta..de asemenea, va sugerez sa remiteti intampinarea prin mandat postal cu confirmare de primire.(specificati pe mandat ce anume remiteti in concreto).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare miruna.c miruna.c pe citatie scrie ca avem obligativitatea de a depune intampinare cu 5 zile inainte de termen. proces de divort stiam ca s-a scos chestia asta din C pr civ. ... (vezi toată discuția)
Art 118 c pr civ deea_lex deea_lex poate cineva sa-mi citeze si mie continutul exact al art 118 cod proc civ (cu intampinarea), dupa ultimele modificari? multumesc (vezi toată discuția)
Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ? stefan1974 stefan1974 La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii ... (vezi toată discuția)