avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate In ce conditii se face o amputatie de membru?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

In ce conditii se face o amputatie de membru?

O amputaie de membru se face sub influenta alcoholului?fiind in coma,pierdusem mult singe,mi sa amputat piciorul drept de deasupra genunchiului.In fisele medicale nu sa mentionat nimic de alcolemie...Este duar o curiozotate...
Cel mai recent răspuns: robert_boitan , utilizator 08:27, 27 Aprilie 2012
medicii au cf legii obligatia sa faca tot ce pot pt a va salva viata. probabil ca medical vorbind asta era singura solutie. probabil ca aici veti primi numai raspunsuri juridice. alcoolemia o gasiti in analizele de sange nu se mentioneaza in mod special undeva. pt o explicatie medicala incercati pe siteuri specializate pe medicina si daca gasiti un raspuns apoi cautati si latura juridica.
In dosarele medicale nu era specificata alcoolemia...ieu stiu ca nu consumasem alcool ,dar mai sunt si gurile rele...La momentul respectiv si ITM-ul au verificat la spital si miau luat declarati...Ma interesa strict medical..daca o anestezie totala sar fi putut face in cazul cind o persoana ar avea un grad mare de alcool.
In functie de traumtismul suferit, amputatia de membru inferior se poate face ori de sub genunchi ori deasupra genunchiului. Din ceea ce afirmati dvs. presupun ca ablatia membrului s-a realizat deasupra genunchiului, deoarece artera poplitee era sectionata sau anastomozele (conexiuni cu artera femurala sau arterele tibiale posteriore ori anterioare) erau afectate iremediabil. Aceasta artera este o continuare a arterei femurale si ea se ramifica in spatele genunchiului pentru a hrani articulatiile acestuia.

Raspunsul la intrebarea: "se poate face o amputatie sub influenta alcoolului?" este Da. Pentru ca sa puteti depasi socul hipovolemic prin care a fost diminuat fluxul sanguin, medicii erau obligati sa intervina, pentru ca sa nu scada presiunea sistolica si nici ritmul cardiac sa creasca si astfel sa ajungeti in stop respirator, probabil urmat si de cel cardiac.
in accident am pierdut piciorul de ,deasupra bocancului si medici mi lau amputat de deasupra genunchiului...am stat in coma mai bine de 24 ore..dua miam revenit..mam saturat de atitea speculati pe tema accidentului..cert este ca la camera de urgente si in dosarul medical nu specifica nimic de o presupusa alcolemie..Ar fi trebuit sa scrie undeva ca sau recoltat probe in vederea alcoolemiei.
Daca ati fost implicat in accident in postura de conducator auto, atunci politistul era obligat sa solicite prelevarea probei biologice pentru stabilirea intoxicatiei etilice, in urma careia se obtinea buletinul de examinare clinica si procesul-verbal de prelevare. Aceste dovezi ar trebui sa existe in dosarul intocmit de catre politie.

Alte discuții în legătură

Atat de grav? Chisalita Chisalita care ar fi condamnarea sau pedeapsa la care cu aproximatie mi se va da in fata instantei cu alcolemie de 2,25 la prima proba in sange? (vezi toată discuția)
Transplant de membre robert_boitan robert_boitan In urma accidentului suferit la munca din 31 august 2011,mi sau amputat piciorul drept de deasupra genunchiului si 4 degete de la mina dreapta...Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima buna seara. am fost implicat intr un accident ... mimisikuuu mimisikuuu Accident cu victima Buna seara. Am fost implicat intr un accident rutier in urma careia o persoana care traversa strada neregulamentar a fost acrosata si ... (vezi toată discuția)