La 2,25 erati aproape de coma alcoolica. Ati avut accident sau ati fost oprit de filtru? Daca discutam de a 2-a intrebare, riscati o condamndare cu suspendare.
nu nu am avut accident culmea este ca am condus vreo 4 5 km si am fost oprit din spate demasina politiei in apropriere de o parcare am facut si parcarea fara sa lovesc nimic eu zic ca nu am avut atata allcolemie in sange pentru ca mie nu mia fost prelevata decat o proba de sange
Alcolemia poate fi determinată dintr-o singură mostra de sânge.
Calcul retroactiv al alcolemiei nu se efectuează în cazul lipsei din diverse motive ă probei doi ce ar trebui prelevata la distanță de o ora de la prelevarea primei probe ce la rândul ei trebuie prelevata de preferinta la maxim 30 min de la incidentul ce determina necesitatea prelevarii sângelui.
Ordinul 376/2006 prevede clar cum se procedează în cazul prelevarii sângelui în vederea stabilirii alcolemiei.
Art. 8 (1)În cazul refuzului de prelevare a celei de-a doua probe, de regulă nu se efectuează calculul retroactiv al alcoolemiei, consemnându-se în procesul-verbal de prelevare al cărui formular este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice. (2)Medicul şi poliţistul vor încunoştinţa persoana despre consecinţele refuzului prelevării celei de-a doua probe prevăzute la alin. (1). (3)Dacă persoana examinată refuză prelevarea celei de-a doua prize de sânge, se consemnează refuzul de către persoana examinată, pe formularul prevăzut în anexa nr. 2.
Legislatie
kacio
Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)