avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incetarea raportului de serviciu al functionarului ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat la inchisoare cu suspendare

Aş dori să mă lămuriţi asupra unui aspect: la institutia in care lucrez s-a primit din partea ANFP o adresa prin care se aducea la cunostinta noastra faptul că, un funcţionar public din instituţia noastră era condamnat penal la închisoare cu suspendare. ANFP-ul ne-a trimis acestă adresă în urma unei petiţii prin care se aducea la cunoştinţa lor condamnarea acestui funcţionar public. Prin această adresă, se solicita verificarea aspectelor semnalate in acea petiţie şi emiterea cu celeritate a actului administrativ de încetare a raportului de serviciu. Noi ca instituţie nu am vut cunoştinţă de faptul că acest salariat a avut proces şi a fost condamnat penal la închisoare cu suspendare. Instanţa de judecată nu a trimis la instituţie sentinţa....fapta comisă nu avea legătură cu serviciul şi nici nu a săvârşit fapta în timpul programului.....Noi ca instituţie nu aveam de unde şti acest lucru. Funcţionarul public nu ne-a adus la cunoştinţă acest fapt, drept urmare nu am putut aplica legea. A cui era obligaţia să ne aducă la cunoştinţă faptul că funcţionarul public avea condamnare: a lui, a instanţei de judecată?????Daca nu era acea petiţie înaintată ANFP-ului nu aveam cunoştinţă de acest fapt, iar salariatul işi desfăşura activitatea normal.......Cum trebuia procedat ca noi, instituţie publică, să avem cunoştinţă de condamnările funcţionarilor publici????
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
ciancu, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligare emitere act administrativ de incetare raport de serviciu ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră cu următorul aspect: Un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni inchisoare cu suspendare condiţionată, cu ... (vezi toată discuția)
Functionar public urmarit penal -nesuspendat din functie ZARAMANGO ZARAMANGO as dori sa va intreb cui trebuie sa ma adresez pentru incalcarea art.94 alin.1 lit.m din Lege 188/1999, deoarece am o problema cu deciziile care iau la nivel ... (vezi toată discuția)
Acte emise de un functionar public condamnat definitiv aporti aporti Un inginer cadastral al unei primarii condamnat definitiv la 6 luni inchisoare, plus amenda si aplicarea pedeapsei accesorii a interzicerii drepturilor ... (vezi toată discuția)