avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Obligare emitere act administrativ de incetare raport ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Obligare emitere act administrativ de incetare raport de serviciu

Apelez la forumul dumneavoastră cu următorul aspect:
Un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni inchisoare cu suspendare condiţionată, cu termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, la acest moment fiind angajat( încă) al unei institutii publice. Condamnarea a primit-o prin decizie penala definitivă in cursul anului trecut. De precizat că această pedeapsă penală a primit-o pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.180 alin.2 Cod Penal -loviri şi alte violenţe (fapta săvârşită cu intenţie).
Având în vedere prevederile Legii 188/1999 - statutul functionarilor publici, cu modificări şi completări - cu referire expresă la art.54 lit.h: " ART. 54 -Poate ocupa o funcţie publică persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:…… h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;” ANFP, a dispus încetarea raportului de serviciu a acestui funcţionar, trimiţând în o adresă cu această dispoziţie către acea instituţie. Nici la această dată însă instituţia în cauză nu a respectat dispoziţia ANFP de încetare a raportului de serviciu a funcţionarului public, acesta fiind susţinut de seful său,
Menţionez că ulterior primirii sentinţei penale, acest funcţionar public este implicat şi în altă infracţiune, împreună cu alt coleg de serviciu, întocmindu-se un alt dosar penal....la acest moment fiind în cercetări şi în încercări de a se “musamaliza “ toate prostiile sale.
ANFP , urmare a nerespectării dispoziţiei emise, a acţionat în judecată institutia la care functionarul public încă îşi desfăşoară activitatea pentru “obligare emitere act administrativ de încetare raport serviciu” . Cu toare că instituţia în calitate de pârât a primit citaţia, nici măcar nu s-a deranjat a formula o întâmpinare către instanţa de judecată, ignorând total acest proces. Cum era de aşteptat, s-a amanat procesul, stabilindu-se un nou termen. Întrebarea mea este: Dacă şi la următorul termen, acestă instituţie nu depune întâmpinare şi nu nu face act de prezenţă la process….ce se va intâmpla? Se va judeca în lipsă? Se va amana iar? Până când?
Oare în ce tară trăim? Daca nici ANFP-ul nu este respectat ca instituţie a statului şi nu îi sunt repectate dispoziţiile, atunci pentru ce mai există legislaţie privind funcţia publică???? Încep să cred că legile sunt făcute pentru a fi încălcate.
Vă mulţumesc anticipat şi aştept răspunsul dumneavoastră.
Cu deosebită stimă…………….
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:48, 24 Februarie 2012
se poate judeca in lipsa, daca au fost legal citati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala functionar public aikilina aikilina Buna seara! \Reiau intrebarea in alta pagina deoarece la sectiunea dedicata functionarilor publici nu am primit nici un raspuns. Scuze, dar chiar vreau ... (vezi toată discuția)
Daca am fost condamnat cu suspendare se poate inceta contractul de munca mihaela_982 mihaela_982 Sunt functionar public - secretar de primarie - si am fost condamnat cu suspenadre la executarea perepsei complementare din art 64 si anume : a) dreptul de ... (vezi toată discuția)