avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata asigurarii, la o rata, in caz de deces catre ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata asigurarii, la o rata, in caz de deces catre banca

Buna ziua, am o intrebare: in urma cu 5 ani si jumatate a decedat mama mea, din cauze naturale, am fost la asigurari si nu ne-a putut ajuta pentru ca mama nu a declarat toate problemele de sanatate si a trebuit ca beneficiarii bunurilor sa plateasca datoriile. In final am platit timp de 4 ani ratele si am reusit, cu greu, sa achitam. In trebarea mea este: E normal sa mai platesc asigurare la o rata in conditiile in care d-na a decedata.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alinaeliza2003 , utilizator 18:19, 4 Mai 2012
Daca asiguratorul sustine cu probe ca decesul a survenit ca urmare a unei afectiuni existente inainte de incheierea politei de asigurare, atunci acesta este indreptatit sa nu plateasca dauna.
Nu inteleg la ce anume va referiti.Intrebati daca e normal sa mai platiti asigurare la o rata in conditiile in care doamna a decedat.
Sa intelegem ca de la momentul decesului ati continuat sa platiti primele pentru asigurarea doamnei decedate???
da, din momentul in care a decedat mama mea am platit in continuare rata in care era inlcusa si asigurarea in caz de deces, acea polita care se incheia odata cu contractul. Cei de la banci nu mi-au inteles situatia am cerut sa recalculeze rata in functie de salariul meu ca sa ma pot descurca dar nu s-a putut.
acelasi lucru l-au spus si cei de la asigurari, s-au uitat pe fisa medicala a mamei iar ea avea problele de sanatate care nu au fost declarate de ea. Am inteles de ce nu ne pot ajuta , dar din momentul in care a decedat e normal ca eu sa mai platesc in continuare rata la banca in care este inclusa si asigurarea in caz de deces?
Intrebarea este: E normal sa mai platesc in continuarea asigurarea care este inclusa in rata in continuare?

Alte discuții în legătură

Instiintare poprire BlueGirl BlueGirl Buna ziua, Vin catre dvs. ca un gest disperat. Povestea mea incepe cu cea mai mare dezamagire a vietii mele. Tatal meu a decedat acum 2 ani...fost, sportiv ... (vezi toată discuția)
Achitare rate de catre fiu in caz de deces a titularului andwu andwu Buna ziua Tatal meu a contractat un credit de consum cu banca incheind totodata o polita de asigurare atasata la contract, platita lunar, si care apare si pe ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar împreună cu soțul (el titular iar eu coplătitorul), în rate fiind inclusă și o asigurare de deces. de ce nu a luat banca în considerare asigurarea? cezyochi cezyochi Bună ziua.In 2006 am facut un credit ipotecar impreuna cu sotul(el fiind titularul iar eu coplătitorul),in rate fiind inclusa si o asigurare.Am citit acum ... (vezi toată discuția)