Vin catre dvs. ca un gest disperat. Povestea mea incepe cu cea mai mare dezamagire a vietii mele. Tatal meu a decedat acum 2 ani...fost, sportiv si iubitor al vietii sanatoase. Casatorit cu mama mea timp de 23 de ani, cu 2 credite la activ la BRD si ING. Decide sa se desparta de mama in 2008....la scurt timp in 2009 se casatoreste cu o femeie mai tanara cu 13 ani ca el dupa 9 luni de casnicie cu distinsa, moare de pancreatita. Nu am reusit nici pana in ziua de azi sa termin succesiunea cu acea femeie, eu fiind unicul mostenitor. Insa zilele acestea am primit in posta 1 ordin judecatoresc cum ca ii opreste mamei mele toate conturile pentru ca tata nu a platit creditul la BRD ( conform anexa trimisa apare ca,creditul are o asigurare la ASIBAN) DUPA 2 ANI !!!!!!!!!!!!! Fratilor in ce lume traim???? decesul l-am anuntat in primele zile.
Ce fac in acest caz? mama apare co-imprumutat, oare cei de la Asiban sa acopere creditul de 35.000 ron? sau mama trebuie sa plateasca tot.
Multumesc
Depinde ce scrie in polita de asigurare. De obicei se face doar in primul an, trebuie sa verificati daca se aplica si in cazul dvs. Trebuie sa verificati contractul de credit sa vedeti conditiile si clauzele... Daca a fost declarat scadent anticipat creditul atunci asigurarea nu mai este valabila, fiind excludere de la plata.
Daca asigurarea nu mai e valabila si mama dvs apare coimprumutat, este obligata sa achite, din pacate. Nu e problema pt ei ca au trecut 2 ani, ideea e ca au avut grija sa nu treaca 3 ani, ca sa se prescrie datoria. Verificati asigurarea si luati legatura cu creditorul, eventual sa se acorde posibilitatea unei plati esalonate.
Mama va putea recupera cat plateste in plus, de la mostenitori.. adica de la dvs si de la mai tanara sotie supravietuitoare. ( de ce ziceti ca dvs sunteti unic mostenitor ?)
Multumesc de raspuns. Cei de la Asiban au respins asigurarea tatalui meu pentru ca spitalul Elias a gasit la autopsia tatalui meu etanol in sange (alcool peste medie) si este stipulat in contractul asigurarii (pe care se pare ca banca nu i l-a dat tatalui meu pentru a-l lua la cunostinta), si s-a trecut la executarea aparatementului pe care mama si tata il detineai dar pe care nu au facut partajul....ce pot face sa opresc executarea?
Singurul lucru care sa va dea certitudinea unui rezultat bun ar fi sa mergeti si sa incheiati un angajament de plata cu banca. Altfel, se va trece la executarea silita a apartamentului si se va vinde pe nimic.
Credit la brd
IannisM
Buna ziua,tatal meu a luat un credit de la BRD,pe care nu a apucat sa il mai restituie pt ca in iunie ,anul trecut a decedat.Acum cei de la BRD o suna pe mama ... (vezi toată discuția)