avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... credit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

credit

Buna ziua. In 2008 am facut o refinantare la banca si am incheiat si un contract de asigurare .
Dupa cateva luni am ramas fara servici, situatie care a durat un an si jumatate. In acest timp firma de asigurari a platit bancii suma integrala a creditului. Ce urmeaza? Nu am primit nici o instiintare de executare.
Mentionez ca nu am nici un fel de bun, proprietate pe numele meu.
De cateva luni m-am reangajat.
Cel mai recent răspuns: Cristina Popa , Consilier juridic 17:39, 20 Septembrie 2010
Depinde ce fel de asigurare ati incheiat? de risc financiar, adica daca dvs. nu platiti ratele, firma de asigurari plateste in locul dvs. raminandu-i acesteia un drept de regres ( adica recuperarea sumelor platite?)sau de somaj? ( situatie in care nu mai trebuie sa platiti ratele aferente perioadei in care nu ati avut un loc de munca). Va trebui sa va informati asupra creditorului actual pentru a vedea cui datorati sumele achitate in contul creditului dvs.
Daca ati avut o asigurare de somaj nu vi se plateste de catre asigurator decat c/v a doua rate fara comisioane si penalizari de intarziere. Asiguratorul nu acopera toata perioada cat ati fost in somaj. Asa ca va trebui sa va asteptati sa apara si actiunea de regres a asiguratorului care va trebui sa-si recupereze prejudiciul. Asigurarile nu vor face acte de caritate cu clientii lor. Puteti intreba pe cei de la banca sau mai bine direct pe asigurator cum puteti achita prejudiciul si puteti negocia plata in rate pe o perioada de timp care sa va fie convenabila.
Asigurarea era de risc financiar, astfel ca ASIBAN
Scuza-ti intreruperea a cazut net-ul.Continui -ASIBAN a achitat integral creditul catre CEC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati asigurari cristi111us cristi111us Buna ziua. Rog comunicarea numelui societatii de asigurare care intocmea in anii 2005-2006 asigurarile pt creditele de nevoi personale (alias \\"cu ... (vezi toată discuția)
Cine plateste ratele angajate in caz de imposibilitate datorita somajului? Sara.CD Sara.CD Buna ziua Poate puteti ajuta pe cineva cu un raspuns. Este vorba de o cunostinta, in varsta de 24 ani care a avut o vechime in munca de vreo 3-4 ani (nu stiu ... (vezi toată discuția)
Comisioane bancare dritaS dritaS am facut un credit in urma cu 10 ani la cecbank, si am tot auzit despre comisioane luate ilegal si deasemenea ca unii clienti au putut recupera unele dintre ... (vezi toată discuția)